Dečji „superstar“, glumac Bojan Perić i dirigent Nemanja Mitrašević, rečima i muzikom školarcima dočaravaju priču o „Čarobnjakovom učeniku“, svakim radnim danom, na koncertima od 10 i 12 časova u Sali Beogradske filharmonije, (Studentski trg 11).

Najzabavniji koncerti u sezoni okupljaju veliki broj dece, a Filharmonija tada postaje kuća za najmlađe. Mnogi od njih su već bili u Filharmonijici, a posebno su uzbuđeni oni koji dolaze po prvi put. Glumac Bojan Perić je u ulozi domaćina i došao je da upotrebi svu svoju magiju i začara klince da slušaju jednu poučnu priču sa divnom muzikom koju svira Beogradska filharmonija.

Pogledajte i 5 načina da vaše dete zavoli muziku

Francuski kompozitor Pol Dika, koji je živeo pre oko 100 godina, komponovao je fantastičnu muziku koja prati priču o Čarobnjakovom učeniku. Deca će naučiti šta je muzički motiv, muzička tema, koji su to neobični instrumenti, kao i koliko je teško i komplikovano napisati jedno muzičko delo, naročito za veliki orkestar. Na kraju ovog koncertnog časa iz muzike, školarci zajedno sa Filharmoničarima stvaraju jedan veliki orkestar, u kojem se, osim sviranja na instrumentima, lupka u ritmu i diriguje, a od Čarobnjakovog učenika treba da se nauči da se nikada ne isplati biti lenj!

Edukacija najmlađe publike jedan je od najvažnijih ciljeva Beogradske filharmonije, tako da se već treću sezonu za redom organizuju koncerti za decu. Cilj ovakve vrste programa je da što veći broj dece dobije priliku da uđe u koncertnu dvoranu i upozna se sa orkestrom. Poseta je organizovana preko osnovnih škola, a cena ulaznice je 200 dinara.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.