Film "Teorija svega" je neverovatna i pozitivna priča o jednom od najvećih svetskih umova današnjice, čuvenom astrofizičaru Stivenu Hokingu i o dvoje ljudi koji će prebroditi ogromne probleme uz pomoć ljubavi. Film je zasnovan na memoarima Džejn Hoking „Putovanje do beskonačnosti: Moj život sa Stivenom“, a režirao ga je oskarovac, Džejms Marš.

1963, student kosmologije na Kembridžu, Stiven (Edi Redmejn iz „Jadnika“) je odlučan u tome da pronađe „jednostavno, elokventno objašnjenje“ svemira. Njegov svet će se otvoriti kad se zaljubi do ušiju u studentkinju umetnosti na Kembridžu, Džejn Vajld (Felisiti Džons iz „Nevidljive žene“). Ali u 21. godini, ovaj mladić će saznati da boluje od bolesti motornog neurona koja će napasti njegove udove i sposobnosti što će uzrokovati limitirane pokrete i govor i oduzeće mu život za dve godine.

Džejnina ljubav i potpuna podrška i odlučnost su bez premca, i njih dvoje odlučuju da se venčaju. Pored žene koja se neumorno bori uz njega, Stiven će odbiti da prihvati svoju dijagnozu. Džejn će podržati Stivena da završi svoj doktorat koji uključuje njegovu inicijalnu teoriju o nastanku svemira. Oni će osnovati porodicu, a uz stečeni doktorat koji će biti hvaljen sa svih strana, Stiven će se upustiti u najambiciozniji naučni poduhvat, proučavanje onoga što trenutno najmanje ima – vremena. Dok se njegovo telo bude suočavalo sa sve većim ograničenjima, njegov um će nastaviti da istražuje krajnje granice teorijske fizike.

Zajedno, on i Džejn će prkositi nemogućim šansama, pomeriće granice u medicini i nauci i ostvariće više nego što su mogli i da sanjaju – i to i u 21. veku.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.