Grupa mladih dramskih umetnika pokrenula humanitarnu akciju "Kilometar kose" kojom želi da pomogne bolesnoj deci i ulepša im život. Ovoga puta ne skuplja se novac i učesnici nisu velike kompanije, već frizerski saloni i dugokosi građani.

Šišanje je besplatno, ali postoje uslovi koji moraju da se ispoštuju.

Kosa mora da bude prirodna ili eventualno blago farbana u neki prirodni ton, ne sme da bude blajhana ili veoma oštećena. Važno je da dužina pramena tj. repa bude oko 15 centimetara.

Pogledajte i Trogodišnjakinja donirala kosu deci oboleloj od raka (VIDEO)

Do sada se ovoj akciji odazvao veliki broj ljudi širom Srbije.

Mnoge Nišlijke, uključujući i desetak devojčica, pristalo je da im frizeri iseku od 15 do 30 santimetara kose.

U jednom od niških salona, kako kaže frizerka Katarina Mušović, za mesec dana kosu je doniralo preko 20 dama.

Pogledajte i Pravo prijateljstvo: Dečak obrijao glavu zbog druga koji ima leukemiju! (VIDEO)

“Žene, ali i devojčice, jako su zainteresovane za ovu akciju. Uglavnom su za nju saznale preko društvenih mreža ili medija, kažu da su ganute i da žele da pomognu. Ovo je jedna iskrena priča, donirate deo sebe, a ne novac, i verujem da je zato i toliko interesovanje”, kaže Katarina Mušović za Južne vesti.

Kako objašnjava niški frizer Dragan Živić, u njegovom salonu dnevno dve ili tri osobe dođu kako bi poklonile svoju kosu za perike. Najmlađa među njima bila je 10-godišnja devojčica.

Perike za mališane praviće vlasuljari Narodnog pozorišta. U Srbiji svake godine od karcinoma oboli više od 300 dece.

Kada uspešno završe kampanju posvećenu deci, plan inicijatora je da sledeću posvete ženama obolelim od raka dojke, materice i jajnika.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.