Na prvo zajedničko fotografisanje sa ćerkicom Niom, popularna pevačica Ana Štajdohar (35) i njen suprug, muzičar Nikola Demonja (31), došli su nasmejani i raspoloženi. I dok je Nia strpljivo čekala svoje roditelje da se pripreme, oni su u jednom dahu prepričavali dogodovštine koje svakodnevno proživljavaju sa svojom mezimicom, koja je pre tačno šest meseci došla u njihove živote. 

Pogledajte i Svuda sa ćerkicom: Dirljiva poruka Ane Štajdohar malenoj Niji (FOTO)

Skladni bračni partneri su u intervjuu za magazin Story priznali da im je bilo potrebno vreme kako bi se navikli na sve obaveze koje roditeljstvo sa sobom nosi, a Ana se prisetila i svojih prvih dana nakon porođaja, pošto je njihova beba rođena mesec i po dana pre zakazanog termina.

Story: Nia je rešila da na svet dođe ranije, na koji način ste se nosili s ovom činjenicom?

Ana: U početku stalno mi se plakalo. Kako bih došla do odeljenja  neonatologije, grizla bih se da ne pustim suzu. Imala sam neopisivo jaku potrebu da je uzmem u naručje, a ona je ležala u inkubatoru sa sondom u ustima i iglom u ruci. Bila je veoma mala, rođena je sa svega dva kilograma, pluća su joj se ocrtavala i delovala je tako lomljivo. Bila sam van sebe, iscrpljena, zabrinuta, plačljiva, nikakva, a onda mi je jedna divna sestra po imenu Tanja objasnila kako bebe to osećaju i da kod Nie treba da dolazim lepo raspoložena. Iako mi je to delovalo blesavo, sledećeg dana našminkala sam se da budem lepa za svoju ćerku. Sredila sam misli i naterala sebe da budem pozitivna. Znate šta, nekada treba našminkati i duh jer mi je od tog trenutka sve bilo lakše. Važan je afirmativni pristup, tako je za sve u životu, ali kada je konačno stigla kući, onda smo se malo smirili.

Pogledajte i Mali jubilej: Nikola Demonja je opet sve raznežio (FOTO)

Nikola: Iz nekog razloga, sve vreme bio sam izuzetno pozitivan. Naprosto sam imao osećaj da će sve biti u redu i samo sam čekao kada će naša malenica doći kući pa da počnemo život utroje. Srećom po nas, tako je i bilo.

Story: Kako su izgledali  prvi dani vašeg roditeljstva, na koji način ste se izborili sa strahovima?

Ana: Bilo je teško i trebalo mi je vremena da se naviknem na novi tempo, konstantan umor, dojenje koje je bolelo… Imala sam najnižu tačku u jednom danu i tada sam ridala, isplakala sam se na sav glas. E, od tog trenutka sve je postalo lakše, a svakim sledećim bilo je sve bolje.

Materinstvo je u prvih mesec dana teško, ali kad to prođe, tih najtežih trenutaka sećate se sa zadovoljstvom. Kada bih mogla da vratim vreme, bez ikakve sumnje – kroz sve bih ponovo prošla. Život mi je i ranije bio lep, a kada uporedim ovo novo poglavlje sa starim u kom sam mogla svašta nešto, što sad ne mogu, taj stari period deluje mi kao uzaludno trošenje vazduha.

Kompletan intervju pročitajte u 495. broju magazina Story koji je u prodaji od 13. marta 2015.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.