Na fudbalskoj utakmici mlađih selekcija Lokomotive i Brateeva iz Moskve, trener je nezadovoljan igrom dečaka, odlučio da primeni vaspitnu meru “šutiranjem po nogama”.

Naime, umesto da mu objasni u čemu je pogrešio, on je odlučio da ga šutne! 

Pogledajte i Fizičko kažnjavanje dece: Tri pitanja koja roditelji sebi moraju da postave

Dete je završilo na zemlji, ali je ubrzo ustalo i nastavilo utakmicu. Trener je dobio otkaz, a još uvek nije poznato da li će biti krivično gonjen.

On tvrdi da je dečaku samo hteo da pokaže kako da šutne loptu.

Pogledajte i 10 roditeljskih zabluda o fizičkom kažnjavanju dece

"Ne znam što vas to zanima, hteo sam da mu pokažem kako da jače šutne loptu. On je poskočio, uplašio se i pao. Bio je to incident, ne mogu da verujem da mislite da sam ga udario", tvrdi trener.

"Izvinio sam se, imam dvoje dece, uplašili smo se svi, ali nije bilo namerno. Roditelji me dobro poznaju, znaju da ga nisam namerno udario. Sa tom decom sam više nego sa svojom. Jedan od mojih klinaca igra fudbal u akademiji", kaže Pavlov.

On je inače školovan trener, završio je fakultet za fizičko obrazovanje, radi kao profesor u školi, učestvovao je u programu "Deca Rusije", gde je podučavao maloletne delikvente.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.