Koliko je važno u opasnim i teškim trenucima biti što pribraniji pokazao je i slučaj otmice koji se pre dva dana desio u Beogradu, kada je policija od majke male Maše dobila sve potrebne podatke o otmičarima. 

Pročitajte i... Uhvaćeni kidnaperi u Beogradu: Spasena dvogodišnja devojčica koja je oteta iz majčinih ruku! 

Načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić izjavio je juče da je velika pomoć stigla upravo od majke otete devojčice.

"Dala je podatke o vozilu, o marki, boji, rekla da je novije vozilo, čak je rekla i registarske oznake, o izgledu otmičara. To je praktično jako uticalo da policijski službenici imaju dobru osnovu. U roku od pet do deset minuta svi službenici su bili na svojim mestima i očekivali da prođe takvo vozilo, ili lica sa tim opisom – muškarac proćelav, 45 godina, i dete od dve godine, plave kose, za slučaj da su promenili vozilo", rekao je načelnik Rebić.



Kristel Eje (levo) i njena majka Sandrin Goren; Foto: Kurir

Inače, troje francuskih državljana koji su u petak uhapšeni nakon pokušaja otmice, na saslušanju u policiji detaljno su priznali kako su planirali i organizovali zločin.

Kako Kurir nezvanično saznaje, Kristel Eje (26), njena majka Sandrin Goren (50) i očuh Mišel Sebastjan (46) priznali su da su tipovali malu Mašu i da su to učinili kako bi pomoću njenog DNK Kristina u Francuskoj dobila starateljstvo nad svojim detetom.

Devojčicu našli na FejsbukuOtmičari su devojčicu, prema nezvaničnim informacijama, pronašli na Fejsbuku, i to zahvaljujući softveru za prepoznavanje lica."Želeli su da pronađu devojčicu koja liči na Kristelinu ćerku. Ubacili su sliku njene ćerke u softver i tako na društvenoj mreži pronašli Mašu", objašnjava sagovornik Kurira.


Pogledajte i... Prvi susret tate i ćerke nakon otmice (VIDEO)


"Kristel Eje se, navodno, u Francuskoj u brakorazvodnoj parnici bori za starateljstvo nad ćerkicom, koja je istog uzrasta kao i Maša. Skovali su plan da otmu devojčicu, odvedu je u Francusku i sudu podmetnu DNK deteta kako bi dokazali da Kristelin suprug, od kog se razvodi, zapravo nije otac", kaže izvor Kurira iz istrage.

Uhapšeni otmičari objasnili su kako su znali da neće biti problem prevariti oca deteta.

"Otac je dete, kako su ispričali, video samo jednom u životu i zbog toga su preko interneta pronašli devojčicu koja podseća na njihovo dete", objašnjava on.


Pročitajte i... 5 tipova fotografije dece koje ne bi trebalo objavljivati na internetu

Po ranijem dogovoru, čim su videli Mašu s majkom, počeli su da ih prate. Onda je Sebastjan zgrabio dete i ubacio ga u kola. Krenuli su ka granici, koju su planirali da pređu s ranije pripremljenim pasošem za devojčicu na ime Kristeline ćerke.

"Još uvek se prikupljaju dokazi, a u istragu je uključena i francuska policija. Još nije skroz jasno kako su pronašli adresu Mašine porodice u naselju Braća Jerković. Vrlo je moguće da su slike deteta pronašli na Fejsbuk profilu oca, a zatim preko imena i adrese firme u kojoj radi i adresu na kojoj žive", navodi sagovornik Kurira.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.