Kako bi se stvorila realna slika o praksi tokom porođaja u regionu, u istraživanju, pored naših mama, učestvuju i porodilje iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.


Pročitajte i... Iskustva sa porođaja naših Yumama


Istraživanje je deo regionalne akcije "Sloboda rađanju" koja će trajati od 1. do 8. marta 2015. godine, čiji je cilj da skrene pažnju javnosti na prava žena na porođaju kao i na važnost dobre komunikacije između osoblja i porodilja tokom porođaja. Dugoročni cilj akcije je pretvaranje porodilišta u prijatelje majki.


Akciju je pokrenulo desetak udruženja iz država Balkana, a organizacije koje učestvuju iz Srbije, pored Centra za mame koje sprovodi ovo istraživanje, su Udruženje Babica Srbije i Dule Srbije, kao i inicijative Mati.rs i Tvoj porođaj.
Rezultati će biti objavljeni u prvoj nedelji marta na sajtu Centra za mame.


Sve zainteresovane mame koje žele da anonimno podele svoje iskustvo, mogu da učestvuju u ovom istraživanju. Vreme ze popunjavanje upitnika iznosi sedam minuta, a on se nalazi na linku: http://goo.gl/forms/0DYjCOJdJE

 *Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.