Milica i Sara Paunović iz sela Kamendol u opštini Grocka su prve bliznakinje čije je rođenje ispratila emisija "Vreme je za bebe". Na svet su došle zahvaljujući vantelesnoj oplodnji. Fond za zdravstveno osiguranje je prve vantelesne oplodnje počeo da finansira 2006. godine, u isto vreme kada su Miličini i Sarini mama Ivana i tata Zoran krenuli u proces.


Pogledajte i... "Vreme je za bebe": Mali Grozdimir, jedini đak prvog razreda u školi


Zahvaljujući Zoranovom bratu koji im je velikodušno ponudio novac da se vantelesnoj oplodnji podvrgnu o svom trošku, Ivana i Zoran su ušli u proceduru za VTO koju nisu želeli da odlažu kako bi bili obuhvaćeni programom finansiranja iz državnog budžeta. Iz prvog pokušaja je Ivana ostala trudna, a kad je ustanovljeno da čeka blizance, danima se slavilo u kući Paunovića. Veliko slavlje je priređeno i za krštenje devojčica, kao i za prvi rođendan. Rođendani koji su se slavili posle prvog bili su praznik cele porodice, njihove uže familije i najbližih prijatelja. Mama Ivana ih je svake godine obradovala omiljenom tortom, a kako se rođendan slavi u sred leta, dvorište u Kamendolu svakog 13. jula odzvanja od dečije graje.

Autori formata:Nebojša Nele GarićMiroslav Petković Nenad OgnjenovićReditelj epizode:Nenad Ognjenović


Prošle godine je ponovo bio poseban rođendan. To je bio poslednji rođendan devojčica pre škole. Došao im je i omiljeni stric iz inostranstva, zahvaljujući kome su i došle na svet. Prošlog leta su naglo odrasle, počele da s mamom i tatom nabavljaju školski pribor i da se konsultuju oko garderobe koju će nositi u školu.


Važne i ponosne, ove školske godine su postale đaci prvaci. Iako bliznakinje, karakterom su potpuno različite, te lakše dele obaveze i odgovornosti. Svaka radi ono što više voli i pomaže onoj drugoj.


Pogledajte i...Vreme je za bebe: Milica je krenula u školu

Cela porodica je jako ponosna na svoje devojčice. Roditelji su ih pažljivo vaspitavali i brinuli o njihovom razvoju, o čemu svedoče i njihova vaspitačica i pedijatar.



Sve buduće mame i tate koje žele da učestvuju u emisiji "Vreme je za bebe" mogu da se jave na broj telefona: 011/6305734 ili na i-mejl: vera@nira.rs.

Vera Novaković

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.