Prema rečima Gorana Vesića uskoro bi sve obrazovne ustanove u Beogradu trebalo da dobiju video-nadzor. 

"U Beogradu ima mnogo školskih dvorišta i predškolskih ustanova koje su pokrivene kamerama, ali radimo na tome da svi dobiju kamere jer je to izuzetno važno za bezbednost dece", rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Pogledajte i S kamerom i u školu: Šta se desi kad roditelji preterano brinu

Vesić je rekao da će u svakoj policijskoj stanici na teritoriji jedne opštine biti prostorija iz koje će se pratiti sve kamere iz svih škola.

“Tu će biti dežurni policajac, komunalni policajac, ljudi iz našeg sekretarijata koji se bave dečjom zaštitom i tako će se u svakom trenutku videti šta se radi u kom dvorištu. To je način da se brzo reaguje. Ovo će biti nadzor koji ćemo prvo uraditi na Novom Beogradu u narednih nekoliko meseci. Dakle, neko će 24 sata gledati kamere u svim dvorištima i u svakom trenutku kada se nešto desi, policijska kontrola može da krene, interveniše i reši problem. To nam jeveoma važno jer je bezbednost dece, ali i svih građana na prvom mestu”,  zaključio je gradski menadžer Goran Vesić.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.