Jedna od naših najcenjenijih pevačica narodne muzike Merima Njegomir (61), svojim primerom pokazala je kako uspešna i višedecenijska karijera ne isključuje i ispunjenje sna o velikoj porodici. Merima je ponosna majka Ljubice (35), Milice (33), Jelene (31) i Marka (30), ali i baka Filipu (3) kog joj je podarila najmlađa ćerka, kao i Sonji koju je njena najstarija naslednica rodila prvog januara prošle godine. Za magazin Story opisuje kako je izgledala proslava prvog rođendana malene Sonje.

Pogledajte i 10 životnih tajni koje su moja deca naučila od bake i deke

“Moja ćerka i njen suprug upriličili su slavlje u svom porodičnom domu povodom Sonjinog prvog rođendana i okupili celu familiju, ali i prve drugarice moje unuke. Ovaj nama poseban dan obeležili smo kako to i dolikuje, a veseloj slavljenici izuzetno je prijala naša pažnja”, govori Merima, čija je unuka prva beba rođena u Srbiji 2014. godine.

“Ljubica je došla na svet 30. decembra, tako da su je samo dva dana delila od toga da za rođendan dobije najlepši poklon - svoje prvo dete. Inače, moja najstarija ćerka izuzetno poštuje feng šui, staru kinesku nauku o usklađivanju života, pa je u njenom domu mnogo pre Sonjinog rođenja sve bilo raspoređeno tako da se, pored ostalog, što više pospeši roditeljstvo. Ona pažljivo sluša savete feng šui stručnjaka koji su već godinama u velikoj meri prihvaćeni na Istoku, a u poslednje vreme sve više i na našem podneblju”,  otkriva pevačica kojoj imponuje kada kažu da njena unuka Sonja liči na svoju baku.

Pogledajte i 5 saveta za buduće bake i deke

“Naravno da mi je drago kada kažu da ona likom podseća na mene, ali kao sva deca, tako je i ona pokupila najlepše osobine svojih roditelja. Sonja je veoma mirna, a najviše voli da me sluša dok joj pevam, tada je posebno skoncentrisana. Kad god sam u prilici, slobodno vreme koristim da budem sa Filipom i Sonjom ili da ih bar nakratko vidim i da se pomazimo. Rekla bih da je to moja osnovna uloga”, ističe ova umetnica koja ipak ističe kako nije obična baka.

“Ne pokušavam da vaspitavam svoje unuke. To nije bio slučaj sa Filipom, a to neću činiti ni sa Sonjom. Nije to moj posao, već zadatak njihovih roditelja. Ja sam tu da uživam u njima i njihovim dosetkama kojima me svakodnevno oduševljavaju”, govori Merima koja će 19. marta održati solistički koncert na Kolarcu i svojim interpretacijama publici još jednom prirediti veče za pamćenje.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.