Legendarni pevač Kemal Monteno preminuo je danas u prepodnevnim časovima u 67. godini života. Sarajevski kantautor bio je smešten u Zagrebačkom kliničkom centru zbog povišene temperature koja se danima nije spuštala. 

Kemal je oduvek isticao kako je porodičan čovek koji veoma poštuje tradicionalne vrednosti. U znak sećanja na njega, pročitajte deo intervjua koji je pre dve godine objavio magazin Story:

“Branka i ja smo se upoznali na sarajevskom korzou. Imala je samo sedamnaest godina, a ja dve i po godine više od nje. Od trenutka kada smo se upoznali, znali smo da smo suđeni jedno drugom, a da nismo pogrešili, potvrđuje to što smo i dan-danas zajedno. Venčali smo se kada sam izašao iz vojske 26. juna 1971. godine. Već u februaru sledeće godine rodila nam se ćerka Adrijana, a dve godine kasnije i sin Đani. Danas su moj izvor radosti i života unuke, Lejla koja je rođena 1993. godine u Sarajevu i dve godine mlađa Lora koja je na svet došla u Nemačkoj. Sada su već velike devojke koje idu u gimnaziju i na koje sam veoma ponosan.”

Iako su mu supruga i deca uvek bili na prvom mestu pevač je patio što u jednom periodu života nije mogao u potpunosti da im se posveti.

“Moja Branka i ja smo se mladi venčali, a tada sam već imao velike turneje po Jugoslaviji, ali i po Sovjetskom Savezu i često nisam bio kod kuće. Nekada su mi turneje trajale i po dva meseca. Sećam se da sam jednom svoju Adrijanu ostavio kod kuće dok je puzala, a kada sam se vratio iz Rusije u zagrljaj mi je pritrčala devojčica. Nisam je prepoznao”, iskren je bio pevač koji je priznao da je za mnoge svoje pesme inspiraciju pronalazio u supruzi.

Ostatak intervjua možete da pročitate na sajtu Story.rs.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.