Nataša (36) je Obrenovčanka koja je odrasla u porodici punoj ljubavi. Iako joj nikada ništa nije falilo, odmah po završetku srednje škole je počela da radi i da se osamostaljuje. Sa svojim bratom ima vrlo blizak odnos, ali i sa svim njegovim drugarima kojima je uskakala kad im je trebao neko za igranje karata i sličnih igara. Svi su bili malo mlađi od nje i sve ih je posmatrala zaštitnički, dok, pre 10 godina, nije osetila nešto više prema jednom od bratovljevih drugara.

PROČITAJTE I... Vreme je za bebe: Prva beba na Čemerniku posle 36 godina



Dragan Miskovski (34) i ona su svoju vezu u početku krili jer su se plašili reakcije Natašinog brata. Kad su mu saopštili vest, on je, naravno, bio zabrinut jer se plašio da bi mogao izgubiti prijatelja ukoliko se njih dvoje raziđu. Na sreću svih njih, Nataša i Dragan već deceniju žive u skladnom braku koji je ojačala ćerkica Elena.

Autori formata:

Nebojša Nele Garić, Miroslav Petković, Nenad OgnjenovićReditelj epizode: Duda Ćeramilac


Njihova mala porodica je nezavisna, a bake i deke su uvek u blizini kad je potrebna pomoć oko Elene koja sada ima osam godina. Iz straha da ne naruši životnu harmoniju, ali i zbog problema sa štitnom žlezdom koji su joj se pojavili nakon porođaja, Nataša je donela odluku da ne rađa drugo dete. Dragan nije mogao da je nagovori da prošire porodicu, pa se pomirio sa činjenicom da će imati samo Elenu. Okolina ju je često osuđivala zbog “sebičnosti”, ali je Nataša razmišljala poput sve većeg broja žena u Srbiji koje se rađanjem samo jednog deteta ostvaruju kao majke i ne žele drugu bebu.


Upravo zbog svega toga, druga trudnoća je bila veliko iznenađenje za bračni par Mickovski. Dragan je bio oduševljen, dok je Nataša u prvim danima od konstatovanja trudnoće prolazila kroz velike emotivne i moralne dileme. Srećom, donela je pravu odluku koja je naišla na opšte odobravanje i kod baka i deka, ali je Elena bila jako tužna što će morati sa nekim da deli ljubav i pažnju roditelja.


Devet meseci trudnoće su sve porodične i emotivne odnose dovele na pravo mesto, pa je Elena jedva dočekala rođenje sestrice Nike.

Za vreme Natašine trudnoće nastale su i nezapamćene poplave u Obrenovcu, kada je porodica morala da se evakuiše, tako da im je nerođena beba i razmišljanje o njoj pomoglo da tešku životnu situaciju lakše prebrode i zadrže vedar duh.


PROČITAJTE I... "Vreme je za bebe": Sreća se može zaslužiti


Nataša se porodila 5. oktobra 2014. u GAK "Narodni front" i zahvaljujući epiduralnoj anesteziji je iskusila lagodniji porođaj od prvog. Danas, sa Elenom pored sebe i Nikom u rukama, ni sama ne zna zbog čega je želela da se odrekne takve sreće i ispunjenosti.


Sve buduće mame i tate koji žele da učestvuju u emisiji "Vreme je za bebe" mogu da se jave na broj telefona: 011 6305734 ili da pišu na i-mejl: vera@nira.rs.

Vera Novaković

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.