Besplatna škola za roditelje "Otkrijte i razvijte sposobnosti i talente svog deteta“ biće održana sutra od 18 sati u Maloj Sali DKCB, a u subotu, 27. decembra, od 11 sati "Porodična likovna radionica“ koja je namenjena roditeljima i deci predškolskog i nižeg školskog uzrasta.

Istog dana posetioci će imati priliku da uživaju u Novogodišnjem koncertu Baletskog studija (17), kao i dvanaestočasovnom maratonu pozorišnih improvizacija "IPMROVATRON", kada će članovi Engleske pozorišne radionice DKCB pokušati da obore svetski rekord za najdužu pozorišnu improvizaciju na stranom jeziku.

Inače, školu za roditelje vodi Branislav Maričić, direktor Edukativnog centra Finesa, koji će otkriti kako poboljšati koncentraciju, pamćenje, savladati tremu, a učenje učiniti zanimljivijim i efikasnijim.

“Daćemo podršku roditeljima u rešavanju problema u učenju koja sva deca imaju i obučićemo ih tehnikama koje svaki roditelj može primeniti sa svojom decom”, kažu iz DKCB.

Višnja Helajzen, psiholog sa dugogodišnjim iskustvom na polju profesionalne orjentacije, roditeljima će dati savet kako da prepoznaju i razvijaju talente kod svog deteta, dok će Vesna Krnjaić Mitrović, školski psiholog- pedagog, govoriti o značaju vanškolskih aktivnosti za podsticanje kreativnosti.

Cilj druženja u okviru Novogodišnje likovne radionice je da kod dece podstakne maštu, a roditeljima omogući da otkriju svoju kreativnost i zajedno sa svojom decom naprave masku, ukras, predmet, figuricu koju će moći da čuvaju u svom domu kao uspomenu.

S obzirom da je broj mesta ograničen za školu za roditelje koja će sutra biti održana, neophodno je prijaviti se na mejl skola@finesa.edu.rs. Prednost imaju roditelji dece od šest do 14 godina.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.