Miodrag Đorđević (32) rođen je u Beogradu, ali je još u ranom detinjstvu sa dvojicom braće i sestrom izmešten iz biološke u hraniteljsku porodicu. Detinjstvo mu je prošlo bez porodične topline i nežnosti i jedino lepo čega se seća je vaspitačica u predškolskoj ustanovi.


"Živeo sam sa još nekoliko dece kod hraniteljke u Čurugu. Odmah sam ja video da ta žena hraniteljstvo gleda samo kao posao. Falile su mi emocije, ali jedino što sam ja kao tako mali mogao je da se povučem u sebe. Čak su mislili da sam zaostao u razvoju i poslali bi me u specijalnu školu da nije bilo moje divne vaspitačice koja se zauzela za mene. Ko zna šta bi sa mnom danas bilo da sam išao u specijalnu školu."


POGLEDAJTE I.. Kako je jedan dečji crtež rasplakao svet (VIDEO)

Kad je završio osnovnu školu, već je bio dovoljno odrastao da zna šta je dobro za njega i insistirao je da bude prebačen u dom Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine. Dom „Moša Pijade“ u Beogradu Miodrag pamti po divnim vaspitačima, solidarnosti među decom koja su u njemu živela, samopouzdanju koje je dobio i volji da uspe u životu. Bio je dobar đak i odmah posle srednje škole je počeo da radi kao automehaničar i da sam brine o sebi.

Autori formata:

Nebojša Nele Garić, Miroslav Petković, Nenad OgnjenovićReditelj epizode: Goran Kovačić


I njegovi prijatelji iz Doma su svi završili uspešno školu, počeli da rade i grade svoju budućnost. Jedna od njegovih drugarica je radila u turističkoj agenciji u vreme koje se pamti po redovima za vize ispred ambasada. Kako bi izašla u susret drugu, plaćala mu je da umesto nje čeka u redovima. Ispred ambasade Austrije je primetio Gordanu. Gordana (33) je radila u turističkoj agenciji u Nišu i istim poslom je čekala u redu. Posle redova su došli turistički sajmovi, kolegenice iz Beograda i Niša su počele da se druže, a Miki i Gordana su se zaljubili.


Kada su odlučili da je vreme da počnu zajednički život i da stvaraju sopstvenu porodicu, Gocina mama im je velikodušno poklonila stan. Pošto je Goca dugo godina imala problema sa hormonima, nije im lako bilo da dođu do trudnoće. Posle mnogo lekova i lekara, Gordani je preporučena dijeta.


Pročitajte i... Uspešno vaspitanje: Bezuslovna ljubav je faktor sreće


Uz zajedničke napore, do prve trudnoće je došlo pre tri godine i na svet je stigao njihov plavi anđeo Viktor. Sa njim su oboje napokon ostvarili snove i potrebu za kompletnom porodicom.


Svojim roditeljima ne zameraju. Na svoje detinjstvo nisu ogorčeni jer ne dozvoljavaju da išta iz prošlosti baci senku na njihovu današnjicu. Sa svojim iskustvom znaju tačno šta svom detetu treba da pruže i Viktor je zaista živahan i srećan dečačić. Još se nisu potpuno ni navikli na svoju sreću, a stigla je vest o drugoj trudnoći koja ih je obradovala ali i uplašila. Plašili su se da li će finansijski moći da isprate da deci ništa ne nedostaje, a i kako će Viktor prihvatiti bebu.


Crnokosi dečak se rodio u porodilištu KBC "Dr Dragiša Mišović" 15. avgusta i čim su ga videli, njegovi roditelji su znali da će sve biti u redu i da će se već nekako snaći.


"Njih dvojica vrede svega što Goca i ja radimo i nije mi žao ni zbog jedne muke i problema koji sam prevazišao, ako je to bila cena da imam Gocu i njih dvojicu“, kaže Miki.


Pročitajte i... Pokažite detetu šta je to ljubav


Porodica Đorđević sada živi svoje najlepše dane, kompletna i srećna. Možda baš oni kojima je deo porodice u detinjstvu falio najviše umeju da cene svaki dan proveden sa svojom decom i partnerom.

Sve buduće mame i tate koji žele da učestvuju u emisiji "Vreme je za bebe" mogu da se jave na tel.011 6305734 ili vera@nira.rs.


Vera Novaković

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.