U želji da se deca Beograda pred kraj prvog polugodišta zabave muzičko-scenskim programom na Trgu republike i učešćem u kreativnim radionicama stvaralačkog, istraživačkog, zabavnog i rekreativnog karaktera, i na taj način pripreme za novogodišnje slavlje, stručni tim Dečjeg kulturnog centra Beograda organizovao je bespaltni novogodišnji program pod nazivom “Zabavi se i kreiraj”. 

Pogledajte i Posmatrajte praznik detetovim očima

Učešćem u kreativnim radionicama deca će naučiti novogodišnju pesmu i igru, napraviti šešir, nakit i ukrase od perlica i žice, animiranu čestitku, reciklirane ukrase za jelku, iskazati lepe poruke i želje. Kreativne radionice u kojima deca mogu da se zabave su radionice primenjene umetnosti, animiranog filma, likovna, plesna, muzička, literarna i ekološka radionica.

Stručni saradnici DKCB-a (akademski slikar, vajar, primenjeni umetnik, reditelj animiranog filma, baletski pedagog, profesor muzike – dirigent, stručni saradnici za kulturno-obrazovne programe) stvoriće uslove i atmosferu za istraživanje, učenje, otkrivanje i kreiranje raznovrsnih sadržaja i veština.

Nakon zabave u Dečjem kulturnom centru Beograda, publika će moći da uživa u bogatom muzičko-scenskom programu, u kojem će učestvovati članovi DKCB – Baletskog studija, hora, Vokalne grupe „Nađi svoju zvezdu”, Studija kulture govora i glume, Engleske pozorišne radionice, kao i pobednici festivala FEDEMUS „Deca kompozitori” i mnogobrojne poznate ličnosti.

Program „Zabavi se i kreiraj” održaće se u Atrijumu, Galeriji i Maloj sali DKCB (Takovska 8) u sredu, četvrtak i petak, 10, 11. i 12. decembra, od 10 do 12 časova. 

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.