Novinar Sani Hundal snimao je grupu demonstranata protiv abortusa ispred klinike u Londonu koji su pratili žene koje ulaze i izlaze iz klinike, nakon čega je jedna slučajna prolaznica krenula da se obračunava sa njima nazvavši ih licemerima.

"Nije u redu to što radite. Mnogi ljudi su zlostavljani, vi ne znate šta su njihovi razlozi i ovo je pogrešno na toliko nivoa", vikala je ona.

PROČITAJTE I...Upoznajte bebu koja je preživela spontani pobačaj i abortus!

Trudnica inače radi za jednu humanitarnu organizaciju u Velikoj Britaniji koja pruža podršku deci.

"Radimo sa devojkama koje su zlostavljane, a vi se ovako ponašate", dodala je ona. "Neko te je silovao...i onda mi reci šta bi uradio nakon toga", obratila se jednom demonstrantu.

PROČITAJTE I...Pilule za namerni pobačaj uskoro u Srbiji

Novinar je ostao bez teksta slušajući inspirativne reči ove trudnice, a snimak je na You Tube-u ove nedelje pregledan više od 650.000 puta. Ova hrabra žena označena je kao "heroj" u komentarima.

PROČITAJTE I...Višestruki abortusi utiču na prevremeni porođaj

"Britanija ne nudi pravnu zaštitu ženama koje su meta demonstranata protiv abortusa", napisao je Hundal na svom blogu. "U poslednjih nekoliko nedelja žene koje idu u kliniku na abortus suočene su sa agresivnim plakatima i uzvicima demonstranata koji im pokazuju slike raskomadanih fetusa. Oni su takođe kršili pravo na njihovu privatnost time što su ih snimali kako ulaze i izlaze iz klinike", dodao je Hundal.

Hundal je izjavio za BuzzFeed da grupe protiv abortusa imaju pravo da izražavaju svoja uverenja, ali način na koji to rade ne sme biti zastrašujući za žene kao što je to sada slučaj.

PROČITAJTE I...Sve što treba da znate o prevremenom porođaju

Iako je ovaj video snimljen u Velikoj Britaniji, bilo je i nedavnih incidenata sa demonstrantima u SAD-u koji su na isti način povređivali pravo na privatnost žena koje ulaze i izlaze iz reproduktivnih zdravstvenih ustanova.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.