Ustanova za decu i mlade "Dr Milorad Pavlović" već 39 godina brine o deci i mladima bez roditeljskog staranja.

Svojim zalaganjem zaposleni i volonteri Dečijeg sela, kroz program smeštaja (Selo u Kameničkom parku) i program podrške osamostaljivanju ("Kuća na pola puta"), trenutno izvode na put preko 100 mališana kojima je pomoć preko potrebna.


Kako bi se obezbedila sredstva za obrazovanje i razvoj štićenika ovog Sela, u maju 2014. pokrenuta je akcija "Promeni svet porukom na 5186".

Edukacija kroz programe formalnog i neformalnog obrazovanja u prethodnom periodu prepoznata je kao najbolji vid prevencije povratka u sistem socijalne zaštite.


Novac prikupljen na ovaj način štićenicima će omogućiti da postanu: lekari, mehaničari, pekari, poslastičari, glumci, profesori, pedagozi, psiholozi, socijalni radnici. Ovo su samo neka od zanimanja koja su želja štićenika Sela, a o kojima oni tek treba da steknu znanja.


Pored usavršavanja na fakultetima i stručnim kursevima, donirana sredstva će biti upotrebljena i za učenje stranih jezika, pomoć pri učenju, za obuke o korišćenju kompijutera, obuku za vozače, kao i mnoge druge praktične obuke potrebne u savremenom svetu.


Cilj zaposlenih u Dečjem selu je da izvedu na pravi put decu i mlade i kreiraju odgovorne i sigurne pojedince društva. Kako bi to i ostvarili potreban im je prostor za učenje, pribor za rad i siguran krov za sve mališane bez roditeljskog staranja. Mi smo tu da im pomognemo u tome.

Akcija traje do kraja decembra 2014. godine i podrazumeva novčanu pomoć Dečjem selu slanjem SMS poruke na 5186  (sa VIP, MTS i Telenor mreže).