Neodoljiva Kiti, koja je nedavno bila glavna vest u svim svetskim medijima jer je otkriveno da ona uopšte nije mačka, 1. novembra slavi svoj 40. rođendan.

Pogledajte i Razočaranje za devojčice: Helo Kiti nije maca!

Kada su je u japanskoj kompaniji "Sanrio" prvi put nacrtali, u tri poteza olovkom, nisu ni sumjnali da će do danas na mački koja to nije, zaraditi milijarde!

Prvobitno je bila namenjena devojčicama od 10 do 13 godina, ali je ubrzo počela da privlači i mnogo starije jer im "ponovo daje pravo da se igraju i da ožive detinji deo ličnosti".

Klubovi njenih obožavalaca postoje širom sveta, letela je japanskom svemirskom sondom, a"Sanrio" je proizveo više od 50.000 artikala s njenim likom: sveske, olovke, kuhinjski pribor, elektronske uređaje, a odnedavno postoji i ogrlica za pse.


Pogledajte i Crtani likovi obrijali glave u znak podrške deci oboleloj od raka (VIDEO)

Povodom njenog rođendana, u Los Anđelesu je nedavno otvorena izložba "U potrazi za slatkim svetom Hellou Kitty", a najavljena je verzija ovog crtanog lika za dečake, prenosi Mondo.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.