U okviru ovog projekta, tokom prvog polugodišta školske godine 2014/2015, u deset gradova širom zemlje 3.800 učenika iz 42 škole će učiti o zdravim životnim navikama.

Otkrijte i Jednostavan način za borbu protiv dečje gojaznosti

Tokom protekle tri sezone, u projektu „ZdravoRastimo“ je učestvovalo 5.700 đaka iz 54 škole u Srbiji, koji su kroz treninge i radionice u školama povećali nivo znanja o zdravoj ishrani i načinu života. Pored školske dece, u projekat su uključeni i njihovi roditelji i nastavnici. Projekat „ZdravoRastimo“ podržavaju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Pogledajte i Svako peto dete u Srbiji pati od gojaznosti!

Za 30. oktobar je najavljena konferencija na kojoj će o predstojećim aktivnostima i značaju projekta govoriti Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, dr Mirko Kantar, načelnik Odeljenja za praćenje i podršku programima za razvoj sporta Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, zatim predstavnik Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović - Batut" i Tijana Bošković, članica odbojkaške reprezentacije Srbije, ambasadorka ovog projekta.

Nakon konferencije, biće održano celodnevno predavanje za nastavnike i učesnike projekta.

Saznajte i Zbog čega je u porodici jedno dete mršavo, a drugo gojazno?

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.