Osmoj humanitarnoj akciji Specijalne bolnice "Beograd" za dodelu besplatnih programa vantelesne oplodnje prisustvovalo je preko 260 parova.


Glumica Ljiljana Jakšić koja je prošle godine, zahvaljujući vantelesnoj oplodnji, postala majka, 18. oktobra je izvukla srećne dobitnike – parove Milojević i Jojić. Tom prilikom svesrdno joj je pomagala i njena ćerkica Darija.


VIŠE: Vantelesna oplodnja - prednosti i rizici


"Sve veći broj bračnih parova koji se prijavljuju za učešće u našim akcijama, najbolji su pokazatelj da veliki broj parova u Srbiji ima problem sa dobijanjem potomstva. Zato smo, u cilju davanja doprinosa povećanju nataliteta, pokrenuli i inicijativu osnivanja i učlanjenja donatora u Baby club, preko koga ćemo, nadam se, obezbediti sredstva za dodelu još više besplatnih programa vantelesne oplodnje", istakao je prof. dr Radulović. 


Prvi član kluba ovih dana postao je "Miter international" zahvaljujući čemu je u ovoj akciji umesto jednog, izvučeno dva para.


VIŠE: Priprema za VTO


Prof.dr Radulović je saopštio da će bračni par Deverdek, koji je u uskršnjoj akciji osvojio besplatan program vantelesne oplodnje, postati roditelji blizanaca.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.