Predvođeni dirigentom Aleksandrom Kojićem, zajedno sa glumcem u ulozi naratora - Nikolom Vujovićem, muzičari sviraju za decu od 10 i 12 časova. Najmlađi ljubitelji kulture imaće priliku da uživaju u muzičkoj priči "Krcko Oraščić" Petra Iliča Čajkovskog.

Pogledajte i Klasična muzika pozitivno utiče na razvoj mališana

Ova plesna bajka odigrana nebrojeno puta na svim meridijanima, u Filharmoniji je ispričana jezikom muzike i oduševljava klince koji se ponašaju kao da su deo ove bajke. Najveseliji koncerti u sezoni, pretvorili su Salu Beogradske filharmonije u pravi podijum za ples. U završnoj numeri mališani spontano napuštaju gledalište i počinju da plešu poletni valcer. Da bi klinci na što zabavniji način ušli u svet klasične muzike, uz Filharmoniju je glumac Nikola Vujović.

"U radu sa decom najlepše je to što ona spontano pokazuju svoja osećanja, tako da je svaki koncert drugačiji. Sjajno je što Beogradska filharmonija gradi i razvija kulturu koncerata za najmlađe i obrazuje ih na ovaj način”", kaže Nikola Vujović.

Pogledajte i Novi Sad: Dela malih umetnika na međunarodnoj izložbi eko dizajna

"Krcko Oraščić" je kompozicija za balet koja predstavlja jedno od najpopularnijih dela Petra Iliča Čajkovskog, a temelji se na priči E.T.A. Hofmana. Na Božićno veče, devojčici Maši mama priča bajku o Krcku Oraščiću koji pobeđuje Kralja Miševa i spasava svoju princezu. Čajkovski je napravio izbor od osam kompozicija za balet, koje je prilagodio koncertnom izvođenju.

Već treću sezonu zaredom, Filharmonija organizuje posebne cikluse za decu. Nakon predškolaca, Beogradska filharmonijica će u martu sledeće godine biti spremna za druženje sa školaracima.

Pogledajte i Srpski udžbenik proglašen najboljim u Evropi


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.