Timski rad ovih mališana pod nazivom *ROUSTERI* prošao je selekciju i biće deo ove grupne izložbe, u kojoj će učestvovati veći broj novosadskih umetnika. Ovu postavku čine reciklirani lusteri, tj. tri eko lustera, nastala kao gotov proizvod najmaštovitijeg tima Udruženja "Life Redesign".

Temeljnim i veoma upornim radom, od skica do realizacije, mališani (od 5 do 12 godina), iskazali su svoju kreativnost, istrajnost, ali i funkcionalnost njihovih imaginarnih projekcija.


Foto: PROMO

Izložba će obuhvatiti selekciju trideset radova - instalacija, plakata, asamblaža i upotrebnih predmeta nastalih rekonstrukcijom forme, upcycling metodom i primenom etičkih i ekoloških postulate pri kreativnim intervencijama umetnika. Postavku *ROUSTERI* će svi zainteresovani imati prilike da vide u prostorijama SKC "Fabrika", od petka 24. oktobra do srede 29. oktobra. Manifestaciju će obeležiti i moss graffiti (grafiti od mahovine) koji će prvi put osvanuti i na fasadama u Novom Sadu.

Pored centralne izložbe i izrade murala i grafita od mahovine, planirane su i prateće aktivnosti: samostalne izložbe, radionice, projekcije filmova i promocije knjiga na temu eko-dizajna i kreativne reciklaže.


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.