Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaći ratluk na turski način

Idealan dezert, slatkiš uz kafu, posluženje za najdraže goste... Pogledajte kako napraviti ukusnu tursku tradicionalnu poslasticu!

 Izvor: Foto: Profimedia

Sastojci:

  • jaje
  • 200 g maslaca
  • 400 g brašna
  • 150 g šećera u prahu 

Priprema

1. Maslac omekšao na sobnoj temperaturi izmešajte s jajetom. Dodajte šećer u prahu i brašno, kašiku po kašiku.

2. Smesu lepo ujednačite i oblikujte kobasice debljine prsta, pa ih isecite na jednake delove. Stavite ih u rernu da se suše na 150 stepeni. Čim ih izvadite iz rerne, uvaljajte ih u šećer u prahu.

Napomena: Pazite da vam ratluk tokom sušenja ostane beo. Po želji, u testo možete da dodate lešnike, bademe ili ekstrakte po želji.

 Izvor: Foto: Profimedia

Pogledajte i Slasna baklava s pistaćima

 Izvor: Foto: Shutterstock
Pogledajte i Punjene paprike na turski način

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica