Sastojci:
- jaje
- 200 g maslaca
- 400 g brašna
- 150 g šećera u prahu
Priprema
1. Maslac omekšao na sobnoj temperaturi izmešajte s jajetom. Dodajte šećer u prahu i brašno, kašiku po kašiku.
2. Smesu lepo ujednačite i oblikujte kobasice debljine prsta, pa ih isecite na jednake delove. Stavite ih u rernu da se suše na 150 stepeni. Čim ih izvadite iz rerne, uvaljajte ih u šećer u prahu.
Napomena: Pazite da vam ratluk tokom sušenja ostane beo. Po želji, u testo možete da dodate lešnike, bademe ili ekstrakte po želji.
Pogledajte i Slasna baklava s pistaćima
Foto: Foto: Shutterstock
Pogledajte i Punjene paprike na turski način
*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.