Ovogodišnji program, u formi interaktivnih radionica i performansa predstaviće umetnike i kolektive iz Italije, Srbije i Španije sa velikim iskustvom rada sa decom među kojima su Silvia Costa, Proces edukativna arhitektura, Milimbo i KobaYagi.

Deca će imati priliku, da kroz direktnu saradnju sa umetnicima, kreiraju prostorne konstrukcije, dizajniraju igračke i naprave svoj kaleidoskop.


Pored radionica deca će učestvovati u premijernom izvođenju performansa Skup mesečara italijanske umetnice Silvije Koste, kao i igrati društvenu igru Staze i bogaze koja je specijalno kreirana za ovu priliku od strane španskog dizajn studija Milimbo.

Oba ova programa predstavljaju nove produkcije u okviru evropske mreže Bamboo. Ova mreža, kojoj pripada i KidsPatcha ima za cilj da pruži podršku produkciji, promociji i distribuciji savremenih umetničkih praksi namenjenih deci.

Prijava za radionice je neophodna, a svoje mališane možete prijaviti popunjavanjem i slanjem formulara.

Aktivnosti ovogodišnjeg KidsPatch-a biće namenjena deci uzrasta od 6 do 13 godina, a svi programi su besplatni. Program se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, kao i evropskog programa "Kultura 2007-2013" kroz projekat Bamboo.

Radionice na ovogodišnjem Kids Patch-u:

Igračkaonica

Autor radionice: Koba Yagi

Kroz ovu radionicu deca će naučiti kako da, kroz igru, dizajniraju i svojim rukama naprave novu igračku koristeći jednostavne materijale i alate. Aktivnosti su namenjene deci uzrasta od 6 do 12 godina.

Kid City

Autori radionice: Proces edukativna arhitektura

Deci je na raspolaganju veliki broj međusobno uklopivih elemenata, pomoću kojih je moguće konstruisati arhitektonične prostorne strukture. Gradiće veliku zajedničku maketu, a potom će joj, dodavanjem konkretnih gradskih i arhitektonskih motiva davati sadržaj i identitet. Aktivnosti su namenjene deci uzrasta od 8 do 13 godina. 

Svet refleksije

Autorka radionice: Silvija Kosta

Osnovna ideja ove radionice je da deca nauče kako da se naprave kaleidoskop. Gledajući kroz kaleidoskop, svet postaje igra svetlosti, boja i oblika. Aktivnosti su namenjene deci uzrasta od 6 do 12 godina.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.