Početak akcije obeležen je u OŠ "Mihajlo Petrović Alas", a ovoj svečanosti je prisustvovao i gradski menadže Goran Vesić, koji je podsetio da Grad Beograda ovu akciju već osmu godinu realizuje u saradnji sa JKP „Parking servis” i Upravom saobraćajne policije.

"Očekuje se da ove godine kroz edukaciju prođe oko 16.000 đaka prvaka, dok je do sada oko 80.000 dece već učestvovalo u akciji. Ona će obuhvatiti sve osnovne škole u Beogradu, u okviru koje će đaci prvaci dobiti zaštitne prsluke i neophodna znanja o bezbednosti u saobraćaju", ukazao je Vesić.

Pogledajte i Saobraćajni problemi u očima dečaka (VIDEO)

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović je ukazao da je Beograd u ovom trenutku jedan od najbezbednijih gradova u Evropi, kada je bezbednost dece u pitanju. On je istakao da su ovakve akcije od velikog značaja za njihovu bezbednost, jer deca shvataju da je ponašanje u saobraćaju nešto važno, što će imati dobar efekat na njih i kada porastu i postanu vozači.

On se posebno zahvalio Upravi saobraćajne policije na saradnji, kao i Leontini Vukomanović i njenom Dečjem horu „Čarolija”, koji prate ova dešavanja od samog početka i čija je prateća pesma doprinela da se deca više čuvaju u saobraćaju.

Direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković istakao je da to preduzeće od ove godine uvodi takozvano „Đačko parking mesto” – po jedno za svaku školu. Novina je i da će đaci oslikati to parking mesto koje će biti u zoniranom delu grada i gde će korisnici plaćanjem tog parking mesta omogućiti deci u tim školama da dobiju nastavni materijal, poput kompjutera i slično.

"Uprava saobraćajne policije grada Beograda godinama podržava ovu divnu akciju i aktivno učestvuje u njenom sprovođenju, kako bi deca stekla osnovna znanja o bezbednosti u saobraćaju", istakao je njen načelnik Dragan Bogosavac. On je uputio apel vozačima da budu posebno obazrivi u zoni škola, poštuju saobaraćajne propise i na taj način omoguće našoj deci da budu bezbedna i imaju srećno detinjstvo.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.