Jedan od najefikasnijih svetskih investitora Mohamed El-Erijan podigao je pravu prašinu kada je objavio odluku o povlačenju iz firme "Pimko".

"Odlazim jer želim da više vremena provodom sa svojom porodicom", rekao je on.

Pogledajte i Zašto je jedan otac tražio neznancima da obrade fotografiju njegove bebe?

El-Erijan je bio na čelu firme "Pimko", vredne dve milijarde dolara, piše Daily Mail.

Bez previše razmišljanja, odluku o potpunom povlačenju iz poslovnog života doneo je nakon što mu je desetogodišnja kćerka donela papir na kojem je napisala 22 važna trenutka svog života koje je njen tata propustio. Ona je navela da njen otac nije bio uz nju kada je pošla u školu, ni kada je igrala svoju prvu fudbalsku utakmicu. Nije bio tu ni kada je završavala razrede. Za svaki propušteni događaj, El-Erijan je, kako kaže, imao dobar izgovor - putovanja, važni sastanci, hitni telefonski pozivi...

Pogledajte i Tata, vrati mi nos! (VIDEO)

"Je li bilo načina da ne živim 100 kilometara na sat nego 50? Da budem iskren, nisam razmišljao o toj opciji. Nikada nisam o tome razmišljao", odgovorio je na pitanje da li je razmišljao da ostane, ali da uspori ritam rada.

Povlačenje El-Erijana iz kompanije je odjeknulo investicionim krugovima. Ipak, on kaže da mu je porodica na prvom mestu, prenose Vijesti.

Pogledajte i Tata napravio sinovima svemirski brod (VIDEO)



*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.