Dečji filmski festival, koji približava deci u Srbiji filmsku umetnost iz celog sveta, revija je nekih od najboljih ostvarenja za decu i istovremeno obrazuje mladu bioskopsku publiku i pruža kvalitetnu zabavu za decu.

U iščekivanju ovogodišnjeg festivala, poznate ličnosti iz naše zemlje otpevale su naziv festivala - svako od njih na svoj način! Interpretacije su različite, ali jedno je sigurno - spominjanje Dečijeg filmskog festivala "Kids fest" izmamilo je svima veliki osmeh.

Pogledajte i Nataša Tapušković: Dođite s drugarima na 10. Kids fest!

"Kids fest" su otpevali: glumac Tihomir Tika Stanić, ambasadorka 10. Kids festa - glumica Nataša Tapušković, glumac Ivan Jevtović, fudbaler Nemanja Kojić, pevačica Leontina Vukmanović, reditelj Vuk Ršumović, odgovorni urednik filmske redakcije RTS-a Nikola Popević, direktor modne agencije"Select" Nebojša Grnčarski, pevačica Bojana Vunturišević, muzički producent Marko Kon, glumica Danijela Vraneš i mladi glumac Peđa Vasić.

Deseto izdanje Festivala održaće se, od 13. do 19. oktobra, u bioskopima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, kao i preko 30 gradova širom Srbije.

Najmlađi ljubitelji filma širom zemlje biće u prilici da gledaju četrnaest zanimljivih premijera. Animirani, igrani i dokumentarni filmovi ove godine dolaze iz Amerike, Francuske, Belgije, Norveške, Švedske, Danske i Hrvatske.


Pogledajte i 9 dečjih filmova Robina Vilijamsa

Veći deo  dečijih filmova je prikazan na poznatim svetskim festivalima kinematografije za decu, a na Kids festu naći će se sinhronizovani na srpski jezik. U bioskopima najmlađe posetioce očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni.

Cene karata za bioskopske projekcije na Kids festu i ove godine su veoma pristupačne, posebno za grupne posete. Posetioci Kids festa mogu da dođu do svojih ulaznica na blagajnama bioskopa!

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.