Druga Drugarijada održava se od 1. do 5. oktobra i okupiće oko 50 učenika iz Vladičinog Hana, Kraljeva i Merošine. Zanimljivo, budući da zbog poslovnih obaveza Novak nije uspeo da prisustvuje otvaranju manifestacije, baš kao ni njegova supruga Jelena, koja će ovog meseca doneti na svet njihovo prvo dete, Drugarijada je otvorena video-snimkom kojim Jelena Đoković pozdravlja sve maliišane koji će biti deo manifestacije.

Kao i prošle godine, učesnici su deca uzrasta od sedam do 10 godina, učenici isturenih mešovitih odeljenja iz opština u kojima se realizuje projekat "Školice života - zajedno za detinjstvo". Tokom pet dana predstavnici Fondacije družiće se sa decom seoskih četvorogodišnjih škola iz okoline Merošine (selo Gramađe), Vladičinog Hana (selo Krajkovac) i Kraljeva (sela Ušće i Studenica).

VIŠE Nole: Nedostaju mi Jelena i beba

Mali gosti Fondacije "Novak Đoković" biće smešteni u odmaralištu "Šuplja stena" na Avali, odakle će svakog dana imati organizovane aktivnosti po Beogradu. Planirana je poseta Muzeju Nikole Tesle, teniskom centru "Novak" i Mini City-ju. Zatim, organizovana je plovidba brodićem kako bi deca mogla da vide vide Beograd sa vode, poseta Zoo vrtu, bioskopima, odlazak u pozorište, druženje sa glumcima, poseta Planetarijumu. Za poslednji dan Drugarijade planiran je obilazak Avalskog tornja.

Osmišljene su i različite kreativne radionice, kako bi đaci proveli i deo vremena u igri i zabavi.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.