Najmlađi ljubitelji filmova uz odobrenje roditelja, učitelja ili nastavnika, mogu da pošalju pesmu koja će sadržati dve strofe i refren na mejl himna@kids-fest.com. Konkurs traje od 15. septembra do 5. oktobra.

Stručni žiri koji čine Leontina Vukomanović, Srđan Čolić i Marko Kon izabraće pobednika konkursa. Ime pobednika biće objavljeno 6. oktobra na sajtu www.kids-fest.com i na FB stranici /MCFSrbija. Muziku za himnu komponovaće članovi žirija u studiju ,,Moby”, gde će biti i snimljena. Zvaničnu himnu otpevaće dečiji hor ,,Čarolija” na svečanom otvaranju u Dvorani Doma Sindikata 13. oktobra.


VIŠE: 9 dečjih filmova Robina Vilijamsa

Pobednik konkursa osvojiće neverovatni Archos 101 Childpad 8GB koji dodeljuje Computerland, drugoplasirani osvaja Dexy Co vaučer u vrednosti od 15.000 dinara, a trećeplasirani osvaja karte za celo odeljenje za neku od projekcija u Dvorani Doma Sindikata.

Ovogodišnji filmski program  čine ostvarenja za decu i mlade iz Francuske, Danske, Švedske, Norveške i SAD-a. Među ostvarenjima su igrani filmovi sa svetskih festivala, dokumentarci o prirodi, priče o neobičnim prijateljstvima, uzbudljive avanture, kao i animirani 3D filmovi studija 20th Century Fox. Većina filmova na Kids festu biće sinhronizovana na srpski.

VIŠE: Novi animirani film iz Kine koji će oduševiti svet (VIDEO)

U Beogradu se 10. Dečiji filmski festival održava u bioskopima „Cineplexx Ušće Shopping Center“, „Cineplexx Delta City“, „Roda Cineplex“, ,,Dvorani Doma sindikata’’ i u bioskopu ,,Fontana’’, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“, u Kragujevcu u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, dok će u Nišu centar dešavanja festivala biti bioskop „Vilin Grad“. Pored pomenutih gradova revija Kids fest filmova održaće se i u preko 30 gradova širom Srbije.

VIŠE: "Zaleđenim kraljevstvom" protiv bolova (VIDEO)

Na 10. Dečijem filmskom festivalu Kids festu gledaoci će biti u prilici da gledaju zanimljive filmove, a u bioskopima ih očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.