Nakon letnje paze, u Kulturnom centru Rex u Beogradu  ponovo počinju Ženski dani, koji se održavaju svake poslednje subote u mesecu, a podrazumevaju besplatne radionice otvorene za sve žene.

Tako će se septembarski Ženski dan održati 27. septembra 2014. od 15 do 19 časova, ali ovaj put na drugom mestu - u fotografskom studiju Nade Pleskonjić ( Tomaša Ježa 14).  Tema ove besplatne radionice je portret, a sve zainteresovane polaznice, slikajući jedna drugu, imaće priliku da savladaju tehnike rukovanja foto-aparatom, osvetljavanja i komponovanja.


Pročitajte i:Beograd: Besplatna radionica "Seksualna intimnost za mame"


Broj mesta je ograničen i potrebno je poslati prijavu na i-mejl adresu: zenskidan1@gmail.com. Sve polaznice bi trebalo da ponesu foto-aparate, memorijske kartice i pune baterije.


Pročitajte i: Napravite savršenu porodičnu fotografiju

ACT Women, feministička umetničko-aktivistička grupa osnovana od strane tri aktivistkinje iz različitih gradova – Novog Sada, Zagreba i Beograda, koristi umetnička sredstva (teatar, film, fotografiju, instalaciju,…) kao univerzalni način komunikacije u javnim prostorima radi podizanja svesti o društvenim nejednakostima i o marginalizaciji žena.


Nada Pleskonjić, je diplomirala na katedri za kameru na Fakultetu dramskih umetnosti, a zatim je u Danskoj nastavila usavršavanje alternativnih procesa u fotografiji. Pored samostalnih izlaganja, bila je oficijelna fotografkinja Beogradske filharmonije i učestvovala je u brojnim grupnim izložbama i različitim umetničkim projektima u zemlji i inostranstvu.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.