Fondacija Ana i Vlade Divac, uz finansijsku podršku Evropske unije, objavljuje Konkurs za samohrane mame, za podršku započinjanju sopstvenog biznisa ili unapređenju postojećeg, za deset samohranih porodica sa prebivalištem u jednoj od opština sa teritorije Novog Sada, Beograda, Kragujevca, Leskovca i Niša. Odabrane porodice biće podržane sa maksimalnim iznosom od 115.500,00 dinara.

VIŠE: Zašto su nezaposleni roditelji pod stresom

Konkurs za samohrane mame je deo projekta “Jačanje ljudskih prava i ekonomsko osnaživanje  samohranih majki u Srbiji”, koji sprovodi Fondacija „Ana i Vlade Divac“ u partnerstvu sa Udruženjem Jelek, a finansira Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Ko može da učestvuje na konkursu?

  • Jednoroditeljske porodice u kojima je nosilac domaćinstva žena
  • Samohrane majke koje žele da započnu sopstveni biznis i/ili unaprede postojeći
  • Samohrane majke sa decom ispod 26 godina starosti
  • Državljanke Republike Srbije
  • Imaju prebivalište u jednoj od opština sa teritorije Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Leskovca i Niša

Kako konkurisati za Konkurs za samohrane mame?

Smernice za podnošenje prijava i Prijavni obrazac može se  preuzeti sa sajta www.fondacijadivac.org i sajta www.udruzenjejelek.org.rs , a za sva pitanja vezano za procedure prijavljivanja na konkurs možete se obratiti koordinatoru projekta Ivoni Gvozdenović (putem elektronske pošte na e-mail: konkurszamame@divac.com ili telefonom na broj 062/79-77-65 radnim danom od 13 do 15 sati), kao i u jednom od udruženja samohranih roditelja u svakom gradu, gde se može preuzeti i prijavni obrazac:

1.    Beograd-Udruženje “Jelek”, kontakt osoba - Nataša Gligorijević, 062 86 44 794

2.    Leskovac- Udruženje “Naš cilj” Leskovac, kontakt osoba - Jelena Bakić, telefon 061 64 77 522

3.    Niš - Udruženje “Gnezdo” Niš, kontakt osoba - Borjana Šikuljak, 060 0291131

4.    Novi Sad - Udruženje “Roditelj” Novi Sad, kontakt osoba - Sanja Gavrilović, 063 556 805

5.    Kragujevac - Udruženje “Lastavica” Kragujevac, kontakt osoba - Svetlana Ranković, 062 216 506

VIŠE: 10 stvari koje ne treba reći zaposlenoj mami

Podnosioci prijave mogu podneti samo jedan zahtev za dodelu bespovratnih sredstava u iznosu do 115.500,00 dinara. Pomoć nije novčana nego u robi i uključuje nabavku stoke, pribora za rad, mašina, aparta i/ili razvoj proizvodnih, uslužnih ili poljoprivrednih aktivnosti, a deo sredstava može se usmeriti na dodatne treninge i obuke. Podnosiocima prijave, čije ideje budu odobrene, biće pružena konsultantska podrška od strane stručnjaka koje angažuje Fondacija u trajanju od deset meseci.

Krajnji rok za dostavljanje prijava  je 21. septembar 2014.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.