Fotograf Laura Dodsvort je započela projekat nakon što ju je isfrustrirao način na koji su ženske grudi promovisane u medijima, stvarajući ideal koji je nemoguće dostići. Bare Reality je knjiga koja uskoro izlazi, a u njoj sto žena odgovara na pitanje kako se osećaju povodom svojih grudi.


VIŠE: Žensko telo nakon porođaja- lepo ili ne? (FOTO)


"Osetila sam se prinuđenom da samostalno počnem da istražujem šta to znači biti žena. Želela sam da razumem kakva iskustva žene doživljavaju kroz svoje telo, želela sam da im vratim ljudska svojstva kroz iskrene fotografije i intervjue, da predstavim naše grudi onakvim kakve one zaista jesu i da raspršim mehurić fantazije o mladalačkim, idealizovanim i seksualizovanim grudima kakvim ih predstavljaju mediji", rekla je autorka za Huffington Post.


VIŠE: Lepe grudi i nakon porođaja


U knjizi se nalaze fotografije žena od 19 do 101 godine života, svih veličina i seksualnosti, i dok neke govore o samopouzdanju koje im pružaju njihove grudi druge se žale na borbu sa samopoštovanjem. I sve priče nas podsećaju na to da žene treba da budu ponosne na svoja tela, nezavisno od veličine, izgleda ili toga da li imaju ili nemaju dojke.


VIŠE: Novi trend na društvenim mrežama: Ponosne na strije! (FOTO)


Laura Dodsvort koja se i sama nalazi na stotoj fotografiji u knjizi, nada se da će Bare Reality ojačati žene i uveriti ih da koliko god da je komplikovan njihov odnos sa sopstvenim grudima, nisu same.

Novac od svakog prodatog primerka knjige biće doniran Udruženju za borbu protiv raka dojke u Britaniji a u nastavku pogledajte video Laurine kampanje Kickstarter.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.