U Moskvi se od 3. do 8. septembra 2014. održava 27. Međunarodni sajam knjiga, najznačajnija manifestacije te vrste u Ruskoj Federaciji. Posle pauze od šest godina na tom sajmu učestvuje i Srbija, na čijem nacionalnom štandu svoja izdanja izlaže dvadeset srpskih izdavačkih kuća. Izvršni organizator nastupa je Narodna biblioteka Srbije.

Kreativni centar konkurisao je sa tri izdanja: Zelenbabini darovi, Srpske narodne lirske pesme i Srpske narodne junačke pesme, a  nagrađen je za zapažen rad na izdavanju knjiga iz istorije i kulture slovenskih zemalja



U okviru sajma knjiga koji se trenutno održava u Moskvi održan je Festival slovenskih knjiga, na kojem je učestvovalo trinaest zemalja – Rusija, Belorusija, Ukrajina, Poljska, Češka, Slovenija, Hrvatska, Bugarska, Uzbekistan, Moldavija, Latvija, Estonija i Srbija.

Nagrade su osvojila četiri izdavača iz Srbije – Čarobna knjiga, Globosino Aleksandrija, Evro Đunti i Kreativni centar. Na festivalu je ukupno nagrađeno dvadeset učesnika.


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.