Trudnice koje se trenutno nalaze u "Narodnom frontu" u Beogradu nemaju apsolutno nikakvih primedbi po pitanju hrane i kažu da im ova promena veoma znači. Inače, novi jelovnik je uveden nakon smernica posebne radne grupe koje je Ministarstvo zdravlja prosledilo svim stacionarnim zdravstvenim ustanovama kao obavezujuću od prvog septembra, prenosi Blic Žena.

"Sve trudnice i porodilje imaju dopunu u ishrani u vidu užina pre podne i popodne, pa tako na primer pre podne dobiju sveže voće, a popodne sutlijaš na mleku sa kakaom.

Akcija izmene jelovnika u porodilištima pokrenuta je zahvaljujući sajtu Bebac koji je objavljivao fotografije obroka koje su slale trudnice i porodilje

Samim tim u potpunosti je ispoštovana dijetetska šema koja ima ulogu da obezbedi optimalan unos hranjljivih sastojaka neophodnih jednoj trudnici ili porodilji", rekla je Marina Šišović Mitrović, dijetetičar nutricionista u GAK Narodni front.


"Podržavamo svaki korak države da pomognu trudnicama i porodiljama, ali želimo da sačekamo još par dana da vidimo da li se ove preporuke i sprovode. Očekujemo puno fotografija", izjavila je Sanja Grandić urednica sjata Bebac, koja takođe poziva trudnice i porodilje širom zemlje da nastave da šalju fotografije svojih obroka, kako bi se uverili da se preporučene smernice zaista i poštuju.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.