Svi eksponati Prirodnjačkog centra u Svilajncu izrađeni su u Nemačkoj, po ugledu na najprestižnije prirodnjačke centre u svetu.

Dino-park su zajedno otvorili Goran Vesić, gradski menadžer, Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac, Slavko Spasić, direktor Prirodnjačkog muzeja u Beogradu, Nikola Kovačević, v.d. direktora Kalemegdanske tvrđave i Veran Matić, predsednik upravnog odbora Fonda B92.

"Deo novca od ulaznica koji je namenjen opštini Svilajnac ići će za obnovu vrtića ’Dečja radost’ koji je uništen u poplavi a čiji je pokrovitelj obnove Fond B92. To je i glavni cilj, a ako deo novca ostane uložićemo u opremanje Prirodnjačkog centra. Ovo je samo jedna od ukupno devet izložbenih postavki koje radimo u Svilajncu, gde će posetioci moći da se, osim sa dinosaurusima, upoznaju i sa prirodnim bogatstvima i bogatim geološkim nasleđem naše zemlje", rekao je Predrag Milanović.

Izložba je otvorena svakog dana od 10 do 19 časova, a cena ulaznica je 350 dinara, odnosno 250 za decu uzrasta od tri do 12 godina. U okviru Dino parka nalazi se i suvenirnica, specijalno opremljena za ovu priliku.

Pogledajte intervju sa Srđanom Filipovićem, jedinim Srbinom koji je iskopao fosile dinosaurusa i koji je u velikoj meri zaslužan za realizaciju Dino parka u Svilajncu…