Pozorište "Boško Buha" postoji već 64 godine. U predstavama sa dečije i večernje scene je uživalo preko četiri i po miliona ljudi, i što je najzanimljivije, gledalo predstave sa istih "dasaka" sedeći u istim stolicama...

Sada je, zahvaljujući brojnim prijateljima pozorišta, zaljubljenicima u sećanje na detinjstvo, konačno počela sanacija pozorišta - menjaju se stolice, stavljaju protivpožarne zavese na sceni, pravi nova scena...sve zahvaljujući donatorima, među kojima se izdvaja Fondacija najboljeg svetskog tenisera, sa doniranih osam miliona dinara.

VIŠE: Budući tata Novak: Već pričamo sa našom bebom

"Sva deca imaju prava na jednake uslove tokom odrastanja, onakva kakva imaju deca u drugim zemljama sveta", rekao je VD pozorišta Milorad Mandić Manda, i sam junak našeg odrastanja. "Telekom je među prvima obezbedio 133 stolice, Fondacija Novaka Đokovića će se pobrinuti za 126 stolica, binu, zavese...", rekao je Mandić, a onda otkrio da su se ljudi i izvođači brojnih radova koji su pred njima, sami uključili "svim srcem", zvali i ponudili "prijateljske", a ne tržišne cene.

Milorad Mandić Manda je otkrio da je za potpunu rekonstrukciju pozorišta potrebno devet miliona evra! Ipak, najmlađi će u novom, bezbednom ambijentu, tačnije novoj sali moći da uživaju već od 1. oktobra, prenosi Mondo.

VIŠE: Slovenačko lutkarstvo u fokusu 21. Međunarodnog festivala pozorišta za decu

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.