Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ADHD: Poremećaj pažnje je izmišljena bolest?!

Iako je još pre dve godine tzv. "otac ADHD-a" priznao da je izmislio ovo oboljenje, milioni dece još uvek piju lekove za nepostojeće poremećaje!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Da je još uvek živ, Leon Ajsenberg, stručnjak koji je definisao bolesti ADHD upozorio bi roditelje na "prevarantsku igru psihijatrije i farmaceutske industrije", prenosi Kurir.

Naime, Ajsenberg je sedam meseci pre smrti priznao da je ADHD potpuno izmišljena bolest, koju je osmislio za farmaceutsku industriju.

To bi otprilike značilo da se od miliona dece u ovom trenutku prave zavisnici o farmaceutskim drogama, ali i o neuspesima i to za celi život. Međutim, uprkos tome što je Ajsenberg ovo priznao još 2012. godine, niko još uvek ne reaguje i mališani širom sveta konzumiraju lekove!

Povezane vesti

Sem Ajsenberga, navodi se dalje, nikada ni jedan drugi lekar nije naučno dokazao da ADHD postoji! Nakon ovog šokantnog priznanja, ovaj stručnjak je istakao da određeni bihevioralni problemi u slučajevima dijagnostikovanja izmišljenog ADHD-a ipak postoje, ali da doktori ne smeju automatski da propišu tablete, već da je poželjnije da se istraže psihološke poteškoće koje su do ovih problema dovele.

Povezane vesti

Broj zdrave dece koja su navodno obolela povećava se svaki dan, a mnogi tu pojavu nazivaju kugom zapadnog sveta. Farmaceutske korporacije mogu zaraditi samo na dva načina: da izmisle nove lekove ili pak da izmisle nove bolesti koje će onda lečiti novo izmišljenim lekovima, zaključio dr Džej Parkinson u knjizi "Industrija koja izmišlja i leči bolesti".

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica