Poslovni partneri Karen Čeng i Finbar Tejlor pokrenuli su sajt Awesome Baby Name (Neverovatna imena za bebe), koji omogućava roditeljima da izaberu ime za svoje dete prema dostupnosti vebsajt domena. Sajt funkcioniše tako što na osnovu prezimena i pola deteta, sastavi listu imena koja su bazirana na slobodnim vebsajt domenima.

VIŠE: Vodič za pravilan odabir imena za bebu

Nakon razgovora koji su jednog dana vodili za ručkom, Čeng i Tejlor su došli na ideju da pokrenu sajt awesomebabyname.com. Naime, Čeng se žalio Tejloru kako je njegovo ime uobičajeno i često, tako da najverovatnije nikada neće moći da ima svoj vebsajt domen karencheng.com, kao i da će morati da se bori sa ostalim ljudima, koji imaju identično ime, za rang na Gugl pretraživaču. 

VIŠE: Spisak imena zabranjenih u svetu

"Šalio se da želi da bude siguran pre nego što imenuje svoje buduće dete, da će određeni vebsajt domen biti dostupan, kako bi njegovo dete moglo da izbegne probleme sa kojima se on susretao", izjavio je Tejlor za The Huffington Post. "I onda sam se ja našalio da treba da postoji određena služba koja će to da uradi umesto tebe", dodao je.

VIŠE: Imena za bebe: Turske serije kao inspiracija?

Budući da je Tejlor softverski inženjer, a Čeng dizajner, posle završenog vikend kursa, a šest meseci nakon njihovog razgovora, pokrenuli su zajedno sajt Awesome Baby Name.

"Zamislite da ste Džon Smit i da pokušavate da se rangirate na Gugl pretraživaču. Važno je da date detetu unikatno ime tako da, potencijalni poslodavci mogu da ih nađu lakše u budućnosti."

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.