Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bezobzir ili nekultura: Priča o poniženju jedne majke u autobusu

Budući da Velšanki Ališi Frost, čiji je sin u invalidskim kolicima niko nije želeo da ustupi mesto u gradskom prevozu, ona je bila primorana da sedi na podu i na taj način drži kočnica kolica svgo dečaka.

  Izvor: Foto: Profimedia

Dvadesetčetvorogodišnja majka Ališa Frost bila je primorana da sedi na podu autobusa, kako bi mogla da drži zvog dvogodišnjeg sina Džeka, koji ima teško oštećenje mozga!

Mali Džek rodio se sa cerebralnom paralizom i sve vreme provodi u invalidskim kolicima. Toga dana, Ališa ga je povela u kupovinu, što vrlo retko čini i zajedno sa njim ušla u gradski autobus, namerivši da ga smesti u prostor predviđen za osobe sa invaliditetom.

Povezane vesti

Međutim, mlada majka je napustila autobus u suzama, jer su sva sedišta za ljude sa posebnim potrebama bila spuštena i zauzeta od strane starijih putnika, koji nisu želeli da joj ustupe mesto, koje joj zapravo pripada.

Ališa je zamolila vozača da pita putnike da se pomere, kako bi mogla da smesti svog sina u invalidskim kolicima na mesto koje je za to predviđeno, ali on je odbio. Tada je prišla putnicima, ali su se svi do jednog oglušili na njene molbe.

"Rekli su mi da oni ne moraju da se pomeraju zbog mene i da spustim torbu na pod, sednem i stavim sina u krilo. Objasnila sam im da to ne mogu da uradim, jer je mom detetu potrebna pravilna potpora telu, jer će se u suprotnom ljuljati napred", ispričala je Ališa za Dejli Mejl.

Povezane vesti

Mali Džek ne može da sedi u krilu majke, jer mu je neophodan pravilan oblik njegovih kolica.

U nekom trenutku, vozač se ipak sažalio i intervenisao, ali i dalje niko nije želeo da ustupi mesto majci i bolesnom detetu, već je Ališa čitav put provela sedeći na podu i jako držeći kolica svog sina, jer nije imala prostora da spusti kočnice.

Kada je stigla do odredišta, napustila je autobus uplakana i besna:

"Ljuta sam zbog cele situacije i jako uznemirena, jer je pogrešno što nas ljudi tako tretiraju", kaže Ališa.

Povezane vesti

Portparol kompanije koja obezbeđuje javni prevoz rekao je da se incident trenutno istražuje:

"Svi naši vozači prolaze obuku i uče kako da se ophode prema putnicima, pa je vrlo razočaravajuće što su ova gospođa i njeno dete doživeli ovakvo iskustvo. To je daleko ispod standarda koji očekujemo i dobijamo od većine vozača koji su kod nas zaposleni", rekao je portparol, kako prenosi Stil.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica