Slučaj iz 2009. godine, kada je žena ostavila svoju devetnaestomesečnu bebu u kolima izaziva podeljene reakcije kod roditelja širom sveta. Da li se ovaj slučaj može tretirati kao zlostavljanje? Vrhovni sud u Nju Džersiju pokušava da odgovori na ovo pitanje.

Kako stoji u izveštaju, optužena Elenor je svoje dete ostavila da je čeka u kolima dok je obavljala nabavku. Prolaznik je o tome obavestio nadležne, te je majka uhapšena čim se vratila do automobila.

Sudski izveštaj ne spominje da li je dete bilo na bilo koji način povređeno za to vreme.

Slučaj je na apelacioni sud dospeo u januaru 2014. godine, a tri sudije su donele odluku da se radi o zlostavljanju deteta. U međuvremenu se optužena majka žalila višem sudu, nadajući se da će ova odluka biti odbačena.

Porodica i prijatelji, uključujući Elenorinog muža i još dvoje njene dece, tvrde da je ona divna i brižna nezaposlena mama koja nikada nije zapostavila ni jedno od svoje dece.

Javnost o ovome slučaju odavno komentariše, a mišljenja su podeljena. Dok neki od roditelja glasaju za prvobitnu odluku suda, mnogi staju u odbranu optužene majke. Njen postupak jeste neodgovoran, ali da li je ipak daleko od zlostavljanja?