Gotovo dvadeset hiljada američkih parova je za ovaj datum zakazalo svoje venčanje, i to iz razloga što se u ovoj zemlji najpre piše mesec, dan, pa godina, zbog čega će oni biti venčani 12/13/14!

"Morali smo da odbijemo mnogo ljudi", objasnila je jedna njujorška matičarka. „Stizalo nam je i po dvedeset zahteva dnevno, što je neuobičajeno za decembar, koji je obično ‘miran’.“


VIŠE: Mala deca na venčanju - da ili ne

Ipak, parovi koji su odlučili da tog datuma stupe u brak nisu imali preciznije objašnjenje za to, osim atraktivnosti ovih brojeva u nizu.

„Uvek sam želela da imam zimsko venčanje, pa smo zakazali 6. decembar. Posle smo shvatili da je 13. decembar sledeće nedelje i da je mnogo zanimljiviji datum“, priznala je buduća mlada Dženifer Krajsak.

VIŠE: "Prljavi ples" na romantičnom venčanju (VIDEO)

Iako je u Americi sve više sličnih “datuma u modi”, ovaj će koštati daleko više od drugih. Cene slavlja u ugostiteljskim objektima u kojima će biti upriličene svadbe dostižu basnoslovne cifre, pa će u lasvegaskom hotelu “Cezarova palata”, recimo, aranžman za jednu osobu koštati 1.213 dolara.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.