Mnogi parovi koji rade zajedno govore kako u tome ne vide ništa strašno i da zapravo misle da je to dobra stvar, pogotovu kada je reč o budžetu. Može se uštediti na prevozu do posla, a postoji mogućnost, da se, u zavisnosti od koncepta firme i radnog mesta, i ne sretnu nijednom tokom radnog vremena i da nemaju potpuni osećaj da su zaposleni u istoj firmi. 

Takođe, postoji grupa ljudi koja zaista uživa u poslovnim odnosima sa svojim partnerom, imaju osećaj da se međusobno dopunjuju i da na taj način pospešuju i njihov privatni odnos. 

Međutim, donošenje problema s posla i održavanje balansa između privatnog i poslovnog su najočigledniji problemi zajedničkog rada. Mnogi tvrde da je ovo lažno razdvajanje jer čak i kada  partneri ne rade isti posao svakako će na kraju radnog dana ispričati svom partneru šta im se desilo na poslu, ali većina tvrdi da bi sigurno došlo do prenošenja problema u kuću kada bi se desilo da je jedan od njih nadredeni ovom drugom. Jer  sukob u poslovnim mišljenima je apsolutno normalan, a uplitanje emocija u poslovnu komunikaciju može biti zaista veliki problem.

Ukoliko u privatnim odnosima postoje nesuglasice oko ljubomore, radno mesto ipak može biti vrlo neprijatna teritorija za rad. Preterano provodenje zajednickog vremena može kod nekih parova dovesti do zasicenja, jer kako kažu ipak više vole uvece da razmenjuju drugacija iskustva nego da prepricavaju jedno isto. A ponekad nemaju želju ni da pricaju jer su vec ceo dan proveli zajedno. 

Možda je sve u postavljanju sopstvenih pravila. 

Definišite svoje uloge propisno, šta je cija odgovornost kod kuce i na poslu. Sve je stvar dogovora. Ukoliko jedan od partnera odlucuje o poslovnim potezima i radu onog drugog neophodno je odvojiti licno od poslovnog. 

Budite iskreni jedno prema drugom. Ukoliko imate problem na poslu, pokušajte da ga rešite pre nego što problem donesete kuci.  Takode saradujte sa drugim ljudima, razgovarajte i delite poslovna  mišljenja, jer ako izolujete sebe u maloj savršenoj kancelariji to je definitivni recept da cete završiti kao u scenama iz filma “Gospodin i gospoda Smit.“