Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peti NURDOR-ov letnji kamp "Ljubavi i nade"

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka će u Ivanjici od 23. jula do 31. avgusta organizovati peti veliki kamp za decu i mlade lečene od raka. Ove godine biće ugošćeni mladi i iz Hrvatske, Republike Srpske i Italije.

  Izvor: Foto: Promo


Kamp "Ljubavi i nade" je prvi rekreaciono-terapijski kamp u Srbiji, posebno osmišljen za decu i tinejdžere do 19 godina. Cilj kampa je da se deca osnaže da svoju bolest posmatraju sa nove tačke gledišta i da, kroz druženje i saradnju sa drugom decom i učesnicima kampa, ponovo izgrade svoje samopouzdanje koje će im biti neophodno u daljem toku socijalizacije. Program kampa, osmišljen je uz mnogo ljubavi i uključuje atraktivne i stručne radionice, prilagođene potrebama učesnika. Pored dece, kampu će prisustvovati i roditelji/pratioci za koje je pripremljen poseban psiho-socijalni program za osnaživanje i opuštanje. Kamp je besplatan za sve učesnike.

Niz zanimljivih aktivnosti i ove godine biće ponuđen deci: psihološke, kreativne i sportke radionice uz hipo terapiju, časovi orijentiringa i streličarstva, karatea, kaligrafije i origamija... Mališani će dobiti priliku i da uživaju u savladavanju prepreka u avanturističkom parku. 

"Prvi kamp "Ljubavi i nade" organizovali smo još 2010. godine i od tada se trudimo da svake godine našim kamperima ponudimo neke nove i zanimljive sadržaje ali i da zadržimo neke "stare", već oprobane, u kojima svi uživaju. Bilo nam je veoma važno da kampu damo ovu internacionalnu dimenziju jer deca i mladi, bez obzira odakle dolaze, dele ista iskustva i slične uspomene na detinjstvo osenčeno borbom protiv strašne bolesti. U protekle dve godine NURDOR je, zahvaljujući saradnji sa srodnim udruženjima u regionu, omogućio našim mališanima i mladima da učestvuju u nekim sličnim rehabilitacionim kampovima i potupuno nam je jasno koliko je ovakvo druženje važno za proces oporavka i resocijalizacije", kaže Ljubiša Stanić, roditelj i član UO NURDOR.

NURDOR-ov volonterski tim biće ojačan internacionalnim volonterima studentske organizacije AIESEC, sestrinskog udruženja AGEOP RICERCA iz Bolonje i udruge Krijesnica iz Zagreba.

Mlade kampere na put u Ivanjicu ispratiće državni sekretar pri Ministarstvu zdravlja, prof. dr Berislav Vekić.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica