Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napravljen još jedan uređaj za praćenje dece!

Potreba roditelja da u svakom trenutku znaju gde se njihovi mališani nalaze otišla je još dalje – napravljena je narukvica koja pomoću Android aplikacije javlja gde se dete nalazi.

  Izvor: Foto: Cult of Android

LG narukvica koja je dobila ime “Kizon” već se prodaje u Južnoj Koreji, a očekuje se da će od jeseni biti i na tržištu Evrope i SAD.

Reč je o vodootpornoj narukvici koja je opremljena GPS senzorom povezanim sa Android aplikacijom na mobilnom telefonu i omogućava roditeljima da u svakom trenutku budu u kontaktu sa detetom.

VIŠE: Sat koji vam govori gde se dete nalazi u svakom trenutku

Ukoliko dete ne odgovora na poziv roditelja, automatski se aktivira mikrofon instaliran na narukvici tako da se može čuti sve što se dešava u okolini deteta, a dete može da pozove roditelje jednostavnim pritiskom dugmeta na narukvici bez pamćenja broja telefona.

Narukvica je programirana da radi bez punjenja 36 sati, a kada baterija padne na ispod 25 odsto kapaciteta - roditelji na mobilnom telefonu dobijaju upozoravajuće obaveštanje.

“Kizon” narukvica se pravi u plavoj, roze i zelenoj boji, a cena nije objavljena s obzirom na to da će biti različiti od tržišta do tržišta, prenosi Mondo.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica