Grad Beograd je ponovo organizovao više zanimljivih sportskih i kreativnih radionica i časova ne bi li na tja način letnji raspust najmlađim Beograđanima bio edukativniji i uzbudljviiji. Širom glavnog grada će se održati veliki broj uzbudljivih aktivnosti, a svi zainteresovani mališani bi trebalo da se prijave za učešće popunjavanjem obrasca na sajtu glavnog grada.

Programi u oblasti sporta

U Centru za kulturu i sport “Šumice” će od 1. do 25. Jula trajati Sportski kamp košarke, atletike, borilačkih sportova, stonog tenisa i gimnastike “Poligon sporta”. U “Šumicama” će, takođe, 28. jula početi i “Kamp sportskog miksa” – upoznavanje s odbojkom fudbalom, rukometom, gmnastikom i atletikom.

U SC “Olimp-Zvezdara” će, u okviru Letnjeg kampa, od 1. jula do 31. avgusta trajati učenje osnovnih tehničkih elemenata odbojke, košarke, rukometa i plivanja, a u istom periodu će se organizovati i Letnji kamp na bazenu, gde će se održati škole pleas, zumbe, fitnesa, pilatesa, aerobika i plivanja.

Mnogi od besplatnih programa koji su počeli u junu će trajati i tokom jula, pa pogledajte šta je još Beorgad pripremio za svoje najmlađe stanovnike.

SC “Novi Beograd” ovog jula organizuje “NBG Akvadrom i slikarski atelje”, što će trajati od 15. jula do 28. avgusta. Takođe, jedan od kurseva plivanja SC “Novi Beograd” održava se u julu, i to od 14. jula do 8. avgusta.

Programi u oblasti rada s mladima

U Centru za likovno obrazovanje “Šumatovačka” održaće se grafička istraživanja, u period od 1. jo 29. jula, kao i radionica “Kaligrafske poruke” – od 2. do 29. jula.

Centar za razvoj “Loreus”  organizuje IT opismenjavanje mladih o opasnostima na Internetu, I to u više kurseva u julu - 09.07, 16.07, 25.07.

U organizaciji Saveza izviđača Beograda, mališani će imati priliku da uživaju u Letnjoj izviđačkoj avanturi od 5. do 12. jula.

Druga smena “Života s prirodom – ekološko-planinarske škole”  Planinarsko-smučarskog kluba “Avala” trajaće 7.07- 11.07, treća od 14.07-18.07, a četvrta 21.07 -25.07.2.

Beogradski ekološki centar organizuje Letnju eko-školu od 7. do 16. Jula, a Društvo likovnih i primenjenih umetnika Zemuna – Umetnička galerija će organizovati održavanje “Priče o… letnjoj kreativnoj radionici”od 12. jula do 30. avgusta.

I, na kraju, AK “Modelar” organizuje Kreativnu radionicu izrade diskus klizača od 14. do 25. jula i Kreativnu radionicu izrade gumenjaka kategorije P-20 od 28. jula do 8. avgusta.