Grad Beograd je i ovog leta organizovao niz zanimljivih sportskih i kreativnih radionica i časova koji će ulepšati letnji raspust svim školarcima. U brojnim optinama će se održati veliki broj uzbudljivih aktivnosti, a svi zainteresovani mališani bi trebalo da se prijave za učešće popunjavanjem obrasca na sajtu glavnog grada.

Programi u oblasti sporta

U zatvorenom bazenu SRC „Tašmajdan“ će od 23. juna do 31. avgusta biti organizovan program „Naučite pravilno da plivate“, gde će u istom vremenskom periodu biti realizovani i programi „Sportsko plivanje – kondicioniranje u plivanju“, „Vaterpolo na Tašu“, „Razvoj opšte motorike u bazenu“, dok će „Mali fudbal na Tašu“ i „Košarka na Tašu“ biti održani u Maloj Sali SRC „Tašmajdan“.

U Sportsko-rekreativnom centru „Ljubomir Ivanović Gedža“ će od 16. juna do 23. avgusta biti održani Kamp borilačkih sportova i Letnja škola sporta (odbojke, košarke, stonog tenisa i rekreativnog plivanja), od 16. juna do 26. avgusta će trajati obuka neplivača i rekreativno plivanje.

Sportsko-rekreativni centar „Pionirski grad“, u trajanju od 23. juna do 1. avgusta, organizuje Dečji letnji kamp „Sport+“.

Tradicionalno, tu je i „Olimp-Zvezdara“, sportski centar u kojem će se od 15. juna do 31. avgusta održati Škola plivanja, hidrobik, Korekcija tehnike plivanja i škola vaterpola, Pilates s plivanjem, Letnji kamp u fiskulturnoj Sali, otorenim terenima, na bazenu i u trim-Sali, kao i Program podrške integralnoj rehabilitaciji osoba s invaliditetom kroz rekreativne sportske aktivnosti „Olimp 2014“.

Takođe, u SC „Novi Beograd“ se, u okviru četiri razdvojena kursa, od 16. juna do 30. avgusta održavaju časovi za obuku neplivača, kao i škola plivanja i tehnika plivanja.

Sportski centar „Rakovica“ organizuje, od 23. juna do 1. avgusta, Sportsko-rekreativni kamp za učenike osnovnih i srednjih škola, a SRC „Vračar“ od 23. juna do 29. avgusta organizuje obuku plivanja za srednjoškolce, školicu vaterpola i program za male neplivače „Naučimo da plivamo“.

U Gradskom centru za fizičku kulturu biće održani Letnji sportski kamp, Letnja škola tenisa i Letnja škola plivanja „Stari DIF“, i to od 30. juna do 25. jula.

I, na kraju, tu je i nezaobilazna Ada Ciganlija na kojoj će se od 16. juna do 24. avgusta održati Program podrške interalnoj rehabilitaciji osoba s invaliditetom kroz sportske aktivnosti, Kamp „Ada za decu 2014“ i besplatne obuke plivanja i vaterpola.

Programi u oblasti rada s mladima

U ULUS-u (Udruženju likovnih umetnika) će od 23. juna do 7. jula biti održan program „Kretivan dizajn 9 - Redizajn suvenira“.

Mališani će u NVO „Lenon“ od 26. juna do 28. avgusta imati priliku da nauče da sviraju gitaru, bas i bubnjeve u okviru „Rokenrol surfovanja – male škole rokenrola“.

U Centralnom institutu za konzervaciju se, u trajanju od 23. juna do 4. jula održava program izrade predmeta tradicionalnim tehnikama veza i pletenja, dok će u Teatru 13 od 24. juna do 5. jula trajati „Mladi Sopota u susret SO – Festu“.

Planinarsko-smučarski klub „Avala“ organizuje program „Život s prirodom – ekološko-planinarska škola“, u okviru kojeg će se deca upoznati s osnovama ekologije i životom u priorodi. Prvi od pet kurseva održaće se od 30. juna do 4. jula.

Centar za talente „Voždovac“ osmislio je „Radio-tehniku s primenom interfesa“, u kojem će mladi uživati od 25. juna do 31. avgusta, dok je Centar za kulturu „Mladenovac“ organizovao „Radionicu grafike“, koja će se održati od 30. juna do 13. jula.

Tu je i Centar za muzičko i dramsko stvaralaštvo „Art Beat“, u kojem će deca uživati u „Letu od papira“, koje je u planu od 23. juna do 15. jula.

Udruženje građana „Klub mladih Zemuna“ organizuje program „Kroz umetnost do tolerancije“, u trajanju od 28. juna do 1. avgusta.

I, za kraj, u junu počinje i kreativni program „Upoznajmo srpsku tradiciju“, u organizaciji udruženja građana „Interkult“, koji će trajati od 30. juna do 21. avgusta, a održava se na adresi Miška Kranjca 7.