Ejmi Graf, mama blogerka, priznala je nešto što većina mama nikada ne bi smela da kaže:

"Plašim se da ću ispustiti svoju bebu!"

"Doći do ulaznih vrata moje kuće znači preći jedanaest stepenika", počinje Ejmi svoju priču. "To znam jer nosim svoju bebu uz i iz te stepenice, pa ih brojim. Jedna, dve, tri... Brojanje mi pomaže da se koncentrišem na ono što radim."

Kako objašnjava ova mama, ona svoju ćerkicu Džuliju steže snažno obema rukama i hoda pažljivo kao da se probija kroz restoran s poslužavnikom punim čaša šampanjca.

"Kada sam bila u sedmom mesecu trudnoće, pala sam niz te stepenice. Bilo je rano jutro i stepenice su bile mokre i klizave. Pala sam na leđa tako snažno da su komšije izašle na ulicu", piše Ejmi i priznaje da je plakala i mazila svoj stomak, poručujući svojoj bebici u stomaku: "Okej je. Sve je okej".

To ju je nateralo da se zapita šta bi bilo da je u tom trenutku u naručju nosila dete.

Ipak, Ejmi veruje da ona nije usamljena u tom svom strahu, a dodatno su je utešile reči njenog pedijatra, koji ističe da je potpuno normalno da mlada mama strepi da će ispustiti svoju bebu. Takođe, pročitala je veliki broj roditeljskih foruma i blogove majki, a na nju je najveći utisak ostavilo priznanje jedne žene koja je svoje dete ispustila na glavu.

"Ona nije loša majka. Takve stvari se dešavaju", smatra Ejmi. "Zapravo, pedijatar mi je rekao da se to dešava često i da su bebe u redu. Deca se savijaju i skakuću, ali njihove kosti su mekane i retko se lome."

Međutim, iako se donekle utešila, ova majka ne može da se oslobodi svog straha.

"Znam da je sve to istina... Ali i dalje imam vizije u kojima ispuštam svoju bebu", priznaje zabrinuta Ejmi.

Imate li i vi slične brige?