Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Južnoafrička Republika: Sudski spor oko zamenjenih beba

U afričkoj zemlji je u toku sudski spor dveju majki čije su bebe slučajno zamenjene u bolnici na dan njihovog rođenja. Naime, jedna od majki želi svoje dete nazad, dok bi druga ostala mama devojčice koju je odgajila.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Devojčice, koje sada imaju četiri godine, odgajale su majke koje ih nisu rodile zbog greške u porodilištu koja se desila na dan porođaja. Međutim, sada jedna od majki želi svoju biološku ćerku nazad, a druga želi da zadrži devojčicu koju je odgajala, prenosi Blic Žena.

Devojčice su rođene istog dana 2010. u Memorijalnoj bolnici Tambo u Johanesburgu, ali su ih kući odnele pogrešne majke.

Greška je otkrivena tek kad se jedna od žena podvrgla testiranju pošto je njen bivši muž odbio da plaća alimentaciju, jer je mislio da nije otac devojčice.

Majke su svoje biološke ćerke upoznale pre godinu dana i bile su sa njima na grupnoj terapiji koju je odredila bolnica.

Sud je upitao i terapeuta koja bi odluka bila najbolja za decu.

”Mi smo ovlašćeni da istražimo materiju i damo svoj izveštaj i preporuke. Na sudu je da donese konačnu odluku”, objasnio je terapeut.

Henk Stridom, advokat jedne od majki, uporedio je ovaj slučaj sa pričom iz jevrejske Biblije u kojoj kralj Solomon preti da će svojim mačem preseći dete na pola kako bi rešio spor između dve majke koje tvrde da je dete njihovo. Kralj je odlučio da je biološka majka ona koja se bacila pod sečivo da spase dete.

“Neko će morati da donese veoma tešku odluku. Ovo je veoma teška situacija”,  rekao je advokat.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica