„Mnogo sam se uplašila kada sam osetila bolove u stomaku. Nisam znala šta se dešava, jer mi je termin za porođaj tek za mesec dana. Taman sam došla na sigurno, a onda se sve preokrenulo”, rekla je za Blic Ženu Borka, koju su u prvi mah iz Obrenovca prebacili u selo Skela, koje nije bilo poplavljeno. Ona je, potom, dobila kontrakcije i njena agonija se produžila.

Članovi porodice Nešić živeli su u Obrenovcu kao podstanari, a kada je grad počeo polako da nestaje pod vodom, Borku i njenog trinaestomesečnog sina, suprug je prebacio na sigurno u Skelu pokraj Obrenovca. Međutim, od stresa zbog činjenice da joj suprug odlazi na posao u područje koje je ugroženo, doveli su do kontrakcija.

"Ne mogu da vam opišem taj osećaj. Bila sam nemoćna. Dobila sam bolove, suprug nije bio kod kuće, a ja nisam imala dometa. Tek u nekom trenutku sam uspela da ga dobijem i on je otišao da traži pomoć", priča Borka koja se sada nalazi u Dobanovcima kod prijatelja, a nakon pregleda je ustanovljeno da je i beba dobro, a da su kontrakcije bile lažne.

Ova mlada žena je za spasioce imala samo reči hvale, a zahvaljujući njihovoj požrtvovanosti, ona je čamcem prevezena na sigurno.

"Taman sam pomislila kako smo se spasili od svega i desilo se ovo. Ovako sam barem bliža bolnici. Strašno je sve što se desilo i zaista se nadam da će ubrzo sve ovo ostati iza nas", priča Borka Nešić, koja je samo jedna od trudnica koje su uspešno evakuisane iz Obrenovca.