Mali violinisti, flautisti, od sutra i hor, svi koji mogu da ponesu svoj instrument, organizovano sviraju u centru grada, u Knez Mihailovoj za pomoć deci postradaloj od poplava.

Direktorka škole "Vatroslav Lisinski" Vesna Cvetković izjavila je da su se učenici ove škole zajedno sa brojnim učenicima drugih beogradskih muzičkih škola sami organizovali i prikupljaju pomoć za decu čiji su domovi poplavljeni.

"Okupili su se sami preko društvenih mreža kako bi pomogli svojim vršnjacima. Naša škola u Obrenovcu ima istureno odeljenje osnovne muzičke škole sa 64 učenika i oni su svi bezbedno smešteni u Beogradu kod porodice i prijatelja, ostali su bez svojih instrumenata, mnogima su domovi uništeni, ali najvažnije da su oni na sigurnom", izjavila je Cvetković Tanjugu.

Ona je kazala da je danas zasedao učenički Parlament i da su odlučili da školu zamene za Knez Mihailovu, gde će svirati i sakupljati pomoć u akciji koja je juče krenula kao pomoć učenici ove škole iz Obrenovca koja je ostala bez svoje violine.

Učenici i nastavnici će proširiti humanitarnu akciju, pa će sutra u 19.30 sati u centru Beograda pevati hor mališana ove škole i biće održan javni čas učenika prvog i drugog razreda.

Pored pomoći koju su pojedinačno odneli nastavnici i učenici, danas je odlučeno da se za sve učenike iz Obrenovca fotokopiraju knjige jer su oni ostali i bez njih, a od sutra kreće nastava u Beogradu.

Dva odeljenja škole Lisinski u Obrenovcu od prošlog utorka su prestala sa radom, škola je smeštena u bioskopu u centru grada i instrumenti nisu poplavljeni ali će trebati reparacija zbog vlage.